Ankara LGS lise boş kontenjanlar ve taban puanları | 2018 LGS yüzdelik dilimleri

Ankara LGS lise boş kontenjanlar ve taban puanları | 2018 LGS yüzdelik dilimleri

LGS lise boş kontenjanlar ve taban puanları tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra gündem oldu. Haberimizde Ankara ili 2018 LGS yüzdelik dilimlerini ve boş kontenjanlarını bulabilirsiniz.

LGS lise boş kontenjanlar veliler ve öğrenciler tarafından araştırılıyor. Haberimizde Ankara lise boş kontenjanlarını, lise taban puanları ile yüzdelik dilimleri bulabilirsiniz. 2018 Merkezi yerleştirmede 127 bin 480 kontenjan için 437 bin 70 aday tercih yaptı, bu adaylardan 127 bin 283'ü yerleşirken 197 kontenjan ise boş kaldı. Ankara lise boş kontenjanlarını aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

2018 LİSE YERLEŞTİRMELERİ NASIL YAPILDI? 

Merkezi yerleştirme, merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına tercihler doğrultusunda merkezi sınav puanı üstünlüğüne göre yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamalara göre 197 bin boş kontenjan var. Ankara ili lise boş kontenjanları ise MEB resmi internet sitesinde açıklandı. 

ANKARA BOŞ KONTENJANLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN 

YEREL YERLEŞTİRMEDE 342 BİN 392 KONTENJAN BOŞ

Yerel yerleştirmede ise 1 milyon 141 bin 318 kontenjan için 1 milyon 17 bin 891 aday tercih yaptı, bu öğrencilerden 798 bin 926'sı yerleşirken 91 bin 687'si yerleşemedi. Yerel yerleştirmede 342 bin 392 kontenjan boş kaldı. 

Yerel yerleştirme sonucunda 503 bin 970 öğrenci birinci tercihine, 118 bin 327 öğrenci ikinci tercihine, 84 bin 619 öğrenci üçüncü tercihine, 57 bin 314 öğrenci dördüncü tercihine, 34 bin 696 öğrenci ise beşinci tercihine yerleştirildi. 

Bu yerleştirme sonucunda 224 bin 950 kontenjanı bulunan Anadolu imam hatip liselerine 117 bin 662 öğrenci yerleşirken bu liselerin 107 bin 288 kontenjanı boş kaldı. Anadolu liselerinin ise 434 bin 886 kontenjanından 413 bin 816'sına yerleştirme yapıldı ve bu liselerin 21 bin 70 kontenjanı boş kaldı. 481 bin 482 kontenjanı bulunan Anadolu meslek programlarına 267 bin 448 öğrenci yerleşirken 214 bin 34 boş kontenjan bulunuyor. 

Merkezi yerleştirme ve yerel yerleştirmenin ardından bin 653 adayın pansiyonlu okullara yerleştirilmek üzere tercihleri dikkate alındı. Bu adaylardan 477'si pansiyonlu okullara yerleştirildi.

Genel olarak merkezi yerleştirme ve yerel yerleştirme sonuçlarına göre; yüzde 50 Anadolu lisesi, fen lisesi, sosyal bilimler lisesine, yüzde 15 imam hatip lisesine, yüzde 35 meslek liselerine yerleşme gerçekleşti. 

Merkezi yerleştirme işlemlerinde adaylar sınav puanlarına göre yerleştirildi, sadece 51 aday için sınav puan eşitliği durumu oluştu ve bu adaylar ortaöğretim başarı puanı (OBP) üstünlüğüne göre yerleştirildi. 

Yerel yerleştirme sonucunda puanların eşitliği oluşan 252 aday için kontenjan artırımı yapılarak yeniden yerleştirme yapıldı, bu işlem sonucunda puanların eşitliği oluşan 5 aday, ilgili okullara manuel yerleştirildi. Bu 5 aday, hiç yerleşemeyen veya önceki durumda kontenjanı dolmamış olan okullara yerleşmiş adaylar olduğundan, yer değişikliğinden kaynaklı herhangi bir hak kaybı oluşmadı. 

ADRESE DAYALI TERCİH İŞLEMİ NASIL OLACAK?

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, liselere yerleştirmeler için adrese dayalı sistemde tercihler, yerelde oluşturulan Ortaöğretim Kayıt Alanları'na göre olacak.

Kayıt alanları, ortaokulların kontenjanları göz önünde bulundurularak, öğrencilerin evlerine en yakın liseler çerçevesinde belirlenecek. Kayıt alanında bütün lise türleri (Anadolu lisesi, Anadolu meslek lisesi, Anadolu imam hatip lisesi) yer alacak.

Tercih ekranı üç bölümden oluşacak. Öğrenciler, sınavla ve yerel yerleştirmeyle girilecek liseler ile pansiyonlu okullar için aynı anda tercih yapabilecek. Adrese dayalı yerleştirmede devamsızlık da etkili olacak.

LİSE KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

2018 Ortaöğretim kurumlarına resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerini (GEM) bitiren öğrenciler, kayıt alanı, bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda sınavlı veya sınavsız olarak yerleştirilecek.

Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre, tercihleri doğrultusunda Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce yapılacak.

Merkezi sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği halinde, Ortaokul Başarı Puanı’na (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8. 7. ve 6. sınıflardaki yıl sonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılacak.

Merkezi sınavı ve yetenek sınavı ile öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına, puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN