Ankara saldırısında 2 kişiye twitter gözaltısı

Ankara saldırısında 2 kişiye twitter gözaltısı

Ankara'da 97 kişinin öldüğü saldırı öncesinde, saldırıya ilişkin bilgilerin verildiği tweet'lerle ilgili soruşturma kapsamında, terör örgütü PKK üyesi olduğu belirtilen 2 kişi gözaltına alındı.

Ankara'daki terör saldırılarından önce sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki paylaşımları nedeniyle PKK üyesi olduğu belirlenen 2 kişi gözaltına alındı.

15-10/14/drbereday_2253.jpg

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ankara'daki terör saldırısından önce sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan "Bomba Ankara'da patlayacak!.." paylaşımında bulunulan "@DrBereday" hesabıyla ilgili terör örgütü PKK üyesi olduğu tespit edilen 2 kişi gözaltına alındı.

Saldırıdan önce sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan "Bomba Ankara'da patlayacak!.." paylaşımında bulunulmuştu.

Ankara'daki canlı bomba saldırıları öncesinde şüpheli mesajlar atıldığı belirlenen 3 Twitter hesabıyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na başvurdu. Ve bu kişilerin tespitini istedi.

TİB, Twitter yetkilileri ile iletişime geçerek soruşturma kapsamında 3 Twitter hesabına ilişkin bilgi istedi.

3 gündür süren görüşmelerin ardından Twitter, Ankara'daki patlamadan önce şüpheli paylaşım yapan 3 IP adresinin bilgilerini Türkiye'ye verdi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, mesajın atıldığı "@DrBereday" hesabıyla ilgili terör örgütü PKK üyesi olduğu tespit edilen 2 kişi gözaltına alındı.

O hesaplar kapatıldı

Pir Ozan Abdal takma ismini kullanan @anatolytodorov hesabından cuma günü atılan tweet’lerde “...Miting çok kalabalık olacak. Olası polis saldırısı izdihama yol açabilir. 77’deki 1 Mayıs’ı gibi meçhul silah sesleriyle kitle paniğe sürüklenebilir. En korkunç ihtimal de Suruç V2 olabilir. Olası bir bombalı eylem en büyük katliamlardan birine yol açabilir, bu gayet ihtimal dahilinde” denildi.

@DrBereday isimli bir hesaptan ise Ankara’da bomba patlatılabileceği belirtilirken hesappatlama sonrası kendini korumaya aldı ve tweet’ler gizlendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN