Ombudsman, görme engelli öğrencinin işaret dili dersinden muaf tutulmasını sağladı

Ombudsman, görme engelli öğrencinin işaret dili dersinden muaf tutulmasını sağladı

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) yüksek oranda görme engelli öğrencinin şikayet başvurusu üzerine işaret dili dersinden muaf tutulmasını sağladı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 4. sınıf öğrencisi ve yüksek oranda görme engelli genç işaret dili dersinden muaf tutulmak için KDK’ya başvurdu. Vatandaş başvurusunda yüksek oranda görme engelli olduğunu, işaret dili dersinin tamamının görsellikle alakalı bulunduğunu, dersle ilgili kendisine yarar sağlayacak bir materyal olmadığını, bütün uygulamaların jest ve mimiklerle yapılmasından dolayı dersi takip etmekte ciddi güçlükler yaşadığını ifade etti.Şikayet başvurusu üzerine Ombudsman konunun dostane bir şekilde çözülmesini sağlayabilmek için Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı ve öğretim üyeleriyle iletişime geçti. Ombudsman ve eğitimcilerin arasındaki olumlu görüşmeler neticesinde yüksek oranda görme engelli öğrencinin işaret dili dersinden muaf tutulması sağlandı.Kararın başvurucuya tebliğ edilmesiyle üniversite öğrencisi gencin mağduriyeti vatandaşın ücretsiz avukatlığını yapan KDK’nın girişimiyle giderildi.

ANKARA/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN