Ankara'da Dağlıca zirvesi düzenlendi!

Ankara'da Dağlıca zirvesi düzenlendi!

Dağlıca'da 16 askerin şehit olması ile sonuçlanan PKK saldırısının ardından Ankara akşam saatlerinde hareketlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde asker ve sivil kanattan geniş bir katılımla güvenlik zirvesini topladı.

[Karar]

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Dağlıca'daki saldırı hakkında Çankaya Köşkü'nde yaptığı görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti.

Beştepe'deki görüşmenin ikili zirve ile sınırlı olmadığı anlaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geniş katılımlı güvenlik zirvesini topladı.

15-09/07/zzzzz.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, saat 20.30'da başlayan toplantıya, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Adalet Bakanı Kenan İpek, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve ilgili üst düzey bürokratlar katıldı.

1 saat 15 dakika süren görüşmeden sonra açıklama yapılmadı.

Toplantıda Dağlıca'daki saldırı ve sonrasındaki gelişmelerle bundan sonra atılacak adımların görüşüldüğü öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dağlıca saldırısının hemen ardından yaptığı açıklamada, "Mücadele bundan sonra çok farklı devam edecek" demişti.

Başbakan Davutoğlu da akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, terörle mücadelede kararlılığı vurgulayarak, "O dağlar, yaylalar, şehirler teröristlerden temizlenecek" ifadesini kullanmıştı.

Zirvede, PKK'ya karşı "süpürme harekatı" olarak tabir edilen, bu zamana kadarkinden farklı, etkili ve sistematik bir operasyon sürecinin başlatılması yönünde kararlar alınığı ifade ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN