Anneden ikinci hayat

Anneden ikinci hayat

Lösemi teşhisi konulan ve bir yıldır ilik nakli bekleyen 4 yaşındaki Öykü Arin için Türkiye seferber oldu. Ancak yüzde 100 uyumlu donör bulunamayınca anne Eylem Şen Yazıcı’dan yarı uyumlu ilik nakli yapıldı. Bu denemenin başarısız olması durumunda yeniden operasyon gerekeceğini söyleyen fedakâr anne “Öykü Arin’e umut ol’ kampanyası sürüyor. Lütfen ilik bağışında bulunmaya devam edin” dedi.

Antalya’da geçtiğimiz Kasım ayında lösemi teşhisi konulan 4 yaşındaki Öykü Arin için başlatılan  “Öykü Arin’e Umut Ol” kampanyasında mutlu haber gelmeyince, doktorlar anneden yarı uyumlu nakil yapmaya karar verdi. Özel bir hastanede steril odaya alınan anneden kök hücre nakli için hazırlıklar yapıldı. Dün yaptığı paylaşımla sürece ilişkin genel değerlendirme yapan anne Eylem Şen, “Öykü Arin 6 gün kemoterapi aldı. Nakil öncesi kendi iliğinin yok edilmesi gerekiyor çünkü. Evet biz kazanacağız lösemi yenilecek ama siz yine de mutlaka donör olun ve asla vazgeçmeyin” çağrısında bulundu. Şen, dün akşam gerçekleşen nakil öncesinde de “18 Nisan canım kızımın ikinci doğum günü olacak. Kök hücrelerim Arin’imin iliğine sarılıp lösemi hücrelerini def edecekler ve küçük ceylanımın hücrelerini tek tek öpüp koklayacaklar” dedi.   Nakil tamamlandıktan sonra anne ve kızı 28 gün steril bir odada kalacak ve naklin başarılı olup olmadığı gözlenecek.

HAVA ASAL

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN