Antalya'da 'turuncu alarm'a kilimli önlem

Antalya'da 'turuncu alarm'a kilimli önlem

Fırtına alarmı verilen Antalya’da vatandaşlar kendi önlemlerini almaya çalışıyor. Turuncu alarmın verildiği kentte dolu yağışı ihtimaline karşı, araçlarının üzeri naylon, branda, halı ve kilimlerle kapatıldı.

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre Antalya'da fırtına bekleniyor. Meteoroloji'den son yapılan uyarıda ise gök gürültülü sağanak yağış ve saatteki hızı 80-100 kilometre arasında fırtına uyarısında bulunuldu.

TURUNCU ALARM

Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü'nün dün 'turuncu alarm' kodu verdiği Antalya’da 2 gündür devam eden yağışın etkisi arttı. Meteoroloji'nin kuvvetli sağanak ile birlikte dolu, fırtına, sel ve hortum uyarısı üzerine halk da önlemlerini artırdı.

Özellikle araç sahipleri, dolu ihtimaline karşı önlem aldı. Kapalı otoparklarda yer bulamayanlar, araçlarının üzerlerini naylon, kilim, branda, çarşaf ve halı ile kapattı.

antalyalarm.jpg

Antalya'da sağanak etkisini sürdürüyor. Özellikle ilçelerde şiddetli yağmur yağarken, kent merkezinde de yer yer yağış kuvvetleniyor. Yağış sonrası bazı noktalarda su baskınları meydana gelirken, sosyal medyada paylaşılan bazı görüntüler ise yağmurun şiddetini gösteriyor. Aksu ilçesinde bir evin tavanından yağmur suları aktığının gösterildiği anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Bir kişi de yağmur sularıyla balkonundaki panjurları temizlemeye çalışırken, başka birinin ise otomobilini yıkadığı anlar, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Kent merkezindeki Ermenek Mahallesi'ndeki yolu su basarken, bir kişinin kaldırım seviyesini geçen suya olta salladığı anlar da sosyal medyada paylaşıldı.

EKİPLER GELENE KADAR ARAÇ İÇİNDEN ÇIKMADILAR

Muratpaşa ilçesinde bir araç dere yatağına düşünce ekipler seferber oldu. Yarısı suya gömülmüş araçları içerisinde yaklaşık yarım saat ekipleri bekleyen 2 kişi, Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri geldikten sonra çıktı. Sudaki otomobil çekiciyle çekildi. Yağmurun etkisi ile rögar kapaklarından su fışkırırken, bir köpek asfalttaki suda içinde yürüdü. Su dolu yollarda araçlar ilerlemekte güçlük çekerken bazıları yolda kaldı.

Lara Caddesi üzerinde plaja giden yolun bazı noktalarının yaklaşık 1 metre su ile dolması üzerine bir sürücü römorklu bir traktörü yolun ortasına yan durdurup, vatandaşların sıkıntı yaşamaması için trafiği kapattı.

METEOROLOJİDEN YENİ UYARI

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Antalya için metrekareye 100 kilogram gök gürültülü sağanak yağış ve saatteki hızı 80-100 kilometre arasında fırtına uyarısında bulundu.

Meteorolojik tahminler doğrultusunda, Antalya çevrelerinde yerel olarak şiddetli yağışlar görüldüğü bildirilen uyarıda gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların, bu akşam saatlerinden sonra etkisini arttırarak yarın akşam saatlerine kadar çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2), Antalya Merkez, Kemer, Kumluca, Finike, Kaş, Demre, Serik, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa çevrelerinde yer yer aşırı (100 kg/ m2 üzeri) olacağı tahmin edildiği kaydedildi.

Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Rüzgarın da güneydoğu yönlerden kuvvetli fırtına (60-80 hamlesi 100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, dolu yağışı, hortum, çatı uçması, ağaç¸ devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" uyarısında bulunuldu.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN