AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır? 2020 AÖL kayıt yenileme ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek?

AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır? 2020 AÖL kayıt yenileme ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek?

2. dönem sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından AÖL kayıt yenileme tarihleri merak edilmeye başlandı. AÖL öğrencileri ödemeleri gereken ücreti yatırdıktan sonra kayıtları yenilenecek. Peki AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır? Kayıt yenileme ne zaman başlayacak, ne zaman bitecek? İşte konunun ayrıntıları…

29 Ağustos tarihinde 25-26 Temmuz 2020'de yapılan Açık Öğretim Lisesi 2. Dönem sınav sonuçları erişime açıldı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ise kayıt yenileme tarihleri araştırılmaya başlandı. ‘AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır? 2020 AÖL kayıt yenileme ne zaman?’ soruları ise sosyal medyada gündem oldu…

18 yaşından henüz gün almamış AÖL öğrencilerinin 2 dönem, 3. dönem sınavının ilk gününden sonra 18 yaşından gün almış öğrencilerin ise senede 3 dönem kayıt yenilemeleri gerekmektedir. Öğrenciler, sınava girebilme hakkı kazanmak için kayıt yenileyerek der seçimi yapmalıdır. Kayıt yenileme tarihleri ise, AÖL Müdürlüğü'nün hazırladığı iş takviminde yayınlanır.

AÖL KAYIT TARİHLERİ

2020-2021 Eğitim Öğretim yılı Açıköğretim Lisesi 1. dönem ilk kayıt yenileme işlemi 24 Ağustos-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

KAYIT YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Kayıt yenileme ücreti ödenmeli.

AÖL kayıt yenileyecek öğrenciler, her sene belirlenen kayıt yenileme bedelini ödemek zorundadır ve bu bedel 2016 senesinde bir dönem için 35 TL olarak açıklanmıştır.

Öğrenci adayı TC Kimlik numarasını belirterek Ziraat, Vakıflar, Halk Bankalarının herhangi bir şubesinden ödemelerini yapabilirler.

Kayıt yenileme bedelinin 5 TL'si ise Halk Eğitim veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numaralarına makbuz karşılığında verilmektedir.

Kayıt yenileme işlemleri sistem üzerinden görülmektedir. Sistemde görünmeyen kayıt yenileme işleminiz geçerli sayılmaz kontrol etmenizde fayda vardır.

Öğrencilik durumu sistem üzerinden aktif veya donuk olan öğrenciler ücreti yatırdıkları gün bankaların kapanmasını beklemek zorundadır.

Öğrencilik durumu silik olan öğrenciler Halk Eğitim veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne başvurarak kayıtlarını yenilemek zorundadırlar.

Öğrencilik durumu aktif hale gelen öğrenciler sisteme girerek sınava girecekleri dersleri seçmelidir. Ders seçimindeki tüm sorumluluk ise öğrenciye aittir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN