Aşk-ı Memnu ekranlara geri döndü!

Aşk-ı Memnu ekranlara geri döndü!

Halit Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı romanından televizyon ekranlarına uyarlanan Aşk-ı Memnu, tekrar bölümleriyle 5 Nisan 2021 Pazartesi gününden itibaren hafta içi her gün saat 16.45'te Kanal D'de yayınlanmaya başladı. İşte detaylar...

2008-2010 yılları arasında diziseverlerin ilgiyle takip ettiği Aşk-ı Memnu, yeniden ekranlara dönüyor. Aradan geçen 10 yıla rağmen replikleriyle, oyuncularıyla sosyal medyada gündem olan fenomen dizi, tekrar bölümleriyle Kanal D'de ekranlara geliyor.

AŞK-I MEMNU FRAGMAN

AŞK-I MEMNU NE ZAMAN, HANGİ KANALDA?

Yayınlandığı dönem geniş oyuncu kadrosuyla beğeni toplayan Aşk-ı Memnu'nun tekrar bölümleri, 5 Nisan 2021 Pazartesi gününden itibaren Kanal D'de izleyicisiyle yeniden buluştu. Hafta içi her gün saat 16.45'te ekranlara gelen dizi, Arka Sokaklar dizisinin tekrar bölümlerinin yerini aldı.

AŞK-I MEMNU HANGİ ÜLKELERDE YAYINLANDI?

Türk televizyonlarının kült dizisi Aşk-ı Memnu çeşitli dönemlerde; İran, Slovenya, Bulgaristan, Hırvatistan, Pakistan, Sırbistan, Yunanistan, Suudi Arabistan, Macaristan, Endonezya, Malezya, Singapur, Hong Kong, Çin, Fas, Karadağ, Şili, Peru, Letonya, İsrail, Ukrayna, Slovakya, Tunus, Mısır, Ekvador, Arjantin, Uruguay, Angola, Mozambik, Çek Cumhuriyeti, Brezilya'da gösterildi.

Öte yandan ABD merkezli İspanyolca yayın yapan Telemundo kanalı, diziyi 'Pasion Prohibida' adıyla yeniden çekti. Ayrıca Romanya'da 'Fructul Oprit' adıyla yeniden çekildi.

AŞK-I MEMNU NE ZAMAN ÇEKİLDİ?

Başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat'in paylaştığı, yayınlandığı her dönem ilgiyle takip edilen Aşk-ı Memnu'nun birinci bölümü 4 Eylül 2008 günü ekranlara geldi. 24 Haziran 2010 günü yayınlanan final bölümü ise diziseverleri ekranlara kilitledi.

e899ba5dd69d2da49198c3d8f3a50251-001.jpg

AŞK-I MEMNU KONUSU NE?

İstanbul'da aynı evde yaşayan iki insanın yasak aşkını ve etraflarındaki hayatı konu alıyor. Dizi, Halit Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı romanından uyarlandı. Aşk-ı Memnu, babasının ölümünden sonra Adnan Bey ile evlenen Bihter Yöreoğlu'nu ve eşinin manevi yeğeni Behlül ile yaşadığı yasak aşk üzerinde yoğunlaşır. Bihter ve henüz üniversitede okuyan eğlence düşkünü Behlül'ün, Adnan Bey'den ve evde yaşayan diğer insanlardan gizli bir ilişkisi vardır. Onların hayatlarına ve yaşadıkları dramatik olaylara diğerleri de dahil olur.

AŞK-I MEMNU OYUNCULARI KİMLER?

Ay Yapım'ın hayata geçirdiği, Ece Yörenç ve Melek Gençoğlu'nun senaryosunu yazdığı, Toygar Işıklı'nın müziklerini yaptığı, Hilal Saral'ın yönetmen koltuğunda oturduğu Aşk-ı Memnu oyuncu kadrosunda; Beren Saat (Bihter), Kıvanç Tatlıtuğ (Behlül), Nebahat Çehre (Firdevs), Selçuk Yöntem (Adnan Ziyagil), Zerrin Tekindor (Matmazel), Hazal Kaya (Nihal Ziyagil), Batuhan Karacakaya (Bülent Ziyagil), Nur Fettahoğlu (Peyker), İlker Kızmaz (Nihat Önal), Baran Akbulut (Beşir), Fatma Karanfil (Şayeste), Rana Cabbar (Süleyman Efendi), Zerrin Nişancı (Aynur), Recep Aktuğ (Hilmi Önal), Gülizar Irmak (Sevil), Gülsen Tuncer (Arsen Ziyagil), Evren Duyal (Nesrin), Ufuk Kaplan (Kathia) gibi isimler yer alıyor.

ask-memnu-be-180003ba.jpg

AŞK-I MEMNU NEREDE ÇEKİLDİ?

2008-2010 yılları arasında yayınlanan Aşk-ı Memnu'nun çekimleri İstanbul'da yapıldı. Ziyagil ailesinin evi için Koç ailesinin Sarıyer'de bulunan üç katlı, 10 odalı yalısı kiralandı. Bu yalı, dizinin her bölümünde görülmektedir ve olayların çoğu burada gerçekleşir. Evin arka bahçesinde bir sera, Adnan Ziyagil'in atölye olarak kullandığı bir oda ve yalıya ait koru vardır. Evin alt katında evin çalışanları kalmaktadır.

Burası dışında, Çatalca'da Arsen Hala'nın çiftliği olarak kullanılan bir ev daha vardır. Ayrıca Behlül'ün Bihter ile beraber kaldığı sahneler için Beykoz Riva'da, 1855 yılında İngilizler tarafından kayıkhane olarak yapılan, günümüzde ise otel olarak kullanılan tarihi taş ev seçildi.

aski-memnu.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN