Atilla Kezek: Bir tane FETÖ'cü bulsunlar asarım kendimi

Atilla Kezek: Bir tane FETÖ'cü bulsunlar asarım kendimi

103 emekli amiralin yayımladığı bildiride imzacı olan ve gözaltına alınan eski Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Atilla Kezek, açıklamanın gece yayımlanmasına ilişkin soruya "Zamanlama yanlış. Milletin eline malzeme vermek oldu" cevabını verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca gözaltına alınan eski Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Atilla Kezek Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın sorularını yanıtladı. 

Kezek, Saymaz'ın "Darbe çağrışımı suçlaması yapılıyor" şeklindeki soruya, "Darbe çağrışımı olur mu ya! Darbeye karşıyız. İktidarın sandıktan çıkıp gelmesini ve öyle gitmesini savunan kişileriz. Oradaki amiralleri öyle yaftalayıp FETÖ marifetiyle hapse attılar. Çoğu 15 Temmuz'da FETÖ'ye karşı ülkeyi savunmuş insanlar. Öyle bir şey olabilir mi! Ne darbesi! Bunun karşısında ilk biz dururuz! Asla! Bu ülke darbelerden çok çekti!" ifadeleriyle yanıt verdi.

Açıklamanın gece yayımlanması konusunda ise "Zamanlama yanlış. Milletin eline malzeme vermek oldu" diyen Kezek, Saymaz'ın açıklamayı nasıl hazırladınız sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

“Montrö, Karadeniz'de gemi sayısını, savaş gemilerinin süresini belirten anlaşmadır. Kanal İstanbul'dan dolayı Montrö ortadan kalkmaz ama bunu gündeme getirebilir. Romanya ve Bulgaristan, ABD'nin üssü haline geldi. Aklına insanın şu geliyor. 'Bu amirallere haddini bildirin' mi dedi, Amerika?” 

FETÖ iddialarına da yanıt veren Kezek, “Yüzde 90'ı FETÖ'nün hedefindeki adamlar. FETÖ ile ilgisi olan bir adam bulsunlar, asarım kendimi” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN