Emekli amirallerin avukatı konuştu: Gözaltı süresi bugün doluyor ama...

Emekli amirallerin avukatı konuştu: Gözaltı süresi bugün doluyor ama...

4 gün önce ifadeleri alınmaya başlayan emekli amirallerin gözaltı süresi bugün doluyor. Emekli amirallerin avukatı Şule Nazlıoğlu Erol "Savcı bizi adam yerine koyup konuşmadı. Bulunduğu kata bile gidemedik. Ankara Baro Başkanı randevu istedi, onu bile vermedi" diye konuştu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde bulunan emekli amirallerin gözaltı süresi bugün doluyor.

İfadeleri henüz alınmayan emekli amirallerin gözaltı süresinin de uzaltılması bekleniyor.

Cumhuriyet'e konuşan emekli amirallerin avukatı Şule Nazlıoğlu Erol, soruşturmayı yürüten savcıyla görüşemediklerini söyledi. Erol "Savcı, bizi adam yerine koyup konuşmadı. Bulunduğu kata bile gidemedik. Ankara Baro Başkanı randevu istedi, onu bile vermedi" dedi.

"CANLARI SIKKIN AMA..."

Nezarethane koşullarına dikkati çeken Erol, şunları kaydetti: "Nezarethane koşulları nedeniyle canları sıkkın. Bu olay nedeniyle canları sıkkın değil. Yanlış bir şey yapmadıklarını, boşu boşuna tutulduklarını düşünüyorlar."

Erol, nezarethane koşullarında kalan amirallerin yaşlarına ve Kovid-19 salgınına dikkat çekerek "Müvekkiller hasta olup hayatlarını kaybederse sorumlusu kimdir" diye sordu.

NE OLMUŞTU?

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili sözleri sonrası başlayan tartışmalar ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı'nın 'takke ve cübbe' giydiği fotoğraf ile emekli 103 emekli amiral ortak bir açıklama yapmıştı.

Ortak açıklamada Montrö Sözleşmesi ile ilgili "Montrö; sadece Türk Boğazlarından geçişi düzenleyen bir sözleşme değil, Türkiye'ye İstanbul, Çanakkale, Marmara Denizi ve Boğazlardaki tam egemenlik haklarını geri kazandıran, Lozan Barış Antlaşmasını tamamlayan büyük bir diplomasi zaferidir" ifadeleri kullanılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise 103 emekli amiralin açıklaması ile ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Soruşturma kapsamında 4 Nisan'da 10 emekli amiralin gözaltına alındığını duyurmuştu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN