Avrupa bunu konuşuyor: Futbol dünyası ırkçılığa karşı tek ses

Avrupa bunu konuşuyor: Futbol dünyası ırkçılığa karşı tek ses

Futbol dünyası, Medipol Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo'nun, Paris Saint-Germain ile oynadıkları Şampiyonlar Ligi maçında dördüncü hakemin ırkçı söylemine maruz kalmasına, tepki gösterdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu 6. haftasında Paris Saint-Germain (PSG)-Medipol Başakşehir
karşılaşmasının 14’üncü dakikasında bir hakem kararı sonrası saha kenarında tartışma çıktı. Kargaşada Başakşehir’in yardımcı antrenörü Pierre Webo’ya kırmızı kart çıktı. Kart sonrası tartışma sürerken 4’üncü hakem Constantin Sebastian Coltescu’nun Webo’ya yönelik ırkçı söylemde bulunması üzerine Başakşehir sahadan çekildi.

Yaşanan çirkin olay karşısında; UEFA dahil, Avrupa futbol kamuoyundan Başakşehir’e büyük destek geldi. UEFA, maç sırasında hakemi görevden aldı, sonrasında maçı bugün saat 20.55’te kaldığı yerden yeni bir hakem heyetiyle oynanmak üzere erteledi. Paris Saint Germain, Başakşehir’in “ırkçılığa hayır” yazan tweetini paylaşarak desteğini gösterdi. Olay Avrupa basınında gecenin manşetiydi.  

FRANSA SPOR BAKANI: TARİHİ KARAR

Fransa Spor Bakanı Roxana Maracineanu, dördüncü hakemin, yardımcı antrenör Pierre Webo'ya ırkçı söylemde bulunmasının ardından her iki takımın oyuncularının sahayı terk etmesini tarihi karar olarak değerlendirdi.

Rumen asıllı Maracineanu, söz konusu maçta Rumen dördüncü hakem Sebastian Coltescu'nun yardımcı antrenör Pierre Webo'ya ırkçı söylemde bulunmasına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.      

Başakşehir ve PSG'li oyuncularının kabul edilemez buldukları ırkçı söylemi nedeniyle sahayı terk etmesini tarihi karar olarak değerlendiren Maracineanu, Coltescu'nun sözlerine ilişkin, "Alışık olunan ırkçı ifade." ifadesini kullandı.      

Maracineanu, PSG-Medipol Başakşehir maçı hakkında açılan soruşturmanın sonuçlarını beklediklerini kaydederek, her iki takımın oyuncularının dayanışmasının ve eylemlerinin güçlü sembolünü selamladığını belirtti.      

FUTBOL DÜNYASINDAN DESTEK MESAJLARI

 Rumen dördüncü hakem Sebastian Coltescu'nun bağlı olduğu Romanya Futbol Federasyonunun, internet sitesinden yapılan açıklamada, UEFA'nın olaya ilişkin raporu doğrultusunda gerekli adımı atacaklarını kaydederek, "Irkçılık veya yabancı düşmanlığı içeren eylem ve söylemlere şiddetle karşıyız." denildi.      

Medipol Başakşehir'in Twitter'da paylaştığı "Irkçılığa hayır" mesajını alıntılayan PSG Kulübü'nün yanı sıra karşılaşmada forma giyen PSG'li futbolcular Mbappe ve Kimpembe de olaya sessiz kalmadı. Mbappe, sosyal medya hesabından "Webo seninleyiz.", Kimpembe ise "Irkçılığa hayır." mesajını paylaştı.      

PSG ayrıca internet sitesinden "15 yılı aşkın süredir her türlü ayrımcılığa karşı savaşıyoruz." açıklamasını yaptı.    

1.jpgRomanya'da çıkan günlük spor gazetesi, Gazete Sporturilor da, "Irkçılıkla Suçlandı" manşetiyle Sebastian Coltescu'nun yaptığı ırkçılığı tam sayfa kapaktan verdi 

Bir diğer Fransız kulübü Olympique Lyon "Irkçılığa hayır." derken, İtalyan kulübü Milan, "Ön yargının her türüne, her gün, nasıl ve nerede olursa olsun karşıyız." ifadesini kullandı.      

Manchester City'de oynayan Sterling ve Laporte da "Irkçılığa hayır." paylaşımında bulundu.      

Eski İngiliz futbolcu Rio Ferdinand, BT Sport kanalında katıldığı programda "İğrenç bir kritik eşikteyiz. Neredeyse her hafta ırkçılıkla ilgili bir olay yaşıyoruz. Oyuncuların sahayı terk etmesi doğru bir adım ama bu olay, futbolcuların tepkisiyle sınırlı kalmamalı." değerlendirmesinde bulundu.      
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN