Webo'ya ırkçılık yapan hakem Coltescu hakkında flaş iddia

Webo'ya ırkçılık yapan hakem Coltescu hakkında flaş iddia

Şampiyonlar Ligi'ndeki Paris Saint Germain ile karşılaşan temsilcimiz Medipol Başakşehir 4. hakeminin, yardımcı antrenör Webo'ya ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle sahayı terk etti. Hakem Sebastian Coltescu ile ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı.

Şampiyonlar Ligi'nde önemli sınavlardan biri çıkan Medipol Başakşehir dün akşamki Paris Saint Germain maçında 4. hakemin ırkçı söylemlerine maruz kalınca sahayı terk etti ve maç ertelendi. Yardımcı antrenör Webo'ya ırkçı söylemde bulunan hakem Sebastian Colţescu'nun savunması ortaya çıktı. Rumen gazeteci Roşu'dan da Colţescu hakkında önemli bir iddiayı gündeme getirdi.

Paris Saint-Germain ile Başakşehir'in karşı karşıya geldiği Şampiyonlar Ligi H Grubu 6'ncı ve son maçında 4'üncü hakem Sebastian Coltescu, Başakşehir'in yardımcı antrenörü Pierre Webo'ya ırkçı söylemlerde bulundu.

WEBO'YA IRKÇI SÖYLEM!

Karşılaşmanın 14'üncü dakikasında maçın hakemi Hategan'ın verdiği birkaç kararın ardından yedek kulübesinden tepkiler gelince, yardımcı antrenör Webo'ya kırmızı kart çıktı.

Bu sırada Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo, 4'üncü hakem karşılaşmanın Constantin Sebastian Coltescu tarafından ırkçı söylemlerle maruz kaldı. Irkçı söylemlerin ardından iki takım oyuncuları da soyunma odasına gitme kararı aldı.

Habertürk'ün haberine göre, UEFA'dan yapılan açıklamada, "Maça başka bir 4. hakem ile devam edilmesi konusunda iki takımla anlaşıldı. Olayla ilgili soruşturma devam edecek" denildi. Ancak Başakşehirli futbolcular 'sahaya çıkmama' kararı aldı. Maçın 9 Aralık Çarşamba gününe ertelenmesine karar verildi. Maç bugün TSİ 20:55'te kaldığı yerden devam edecek.

4’üncü hakem Sebastian Coltescu'nun üzerine yürüyen Demba Ba, hakeme, "Hiç bir zaman 'bu beyaz adam' diye belirtmiyorsun, 'bu adam' diye hitap ediyorsun. O zaman niye Webo’dan 'bu siyah adam' diye bahsediyorsun?" sözleriyle tepki gösterdi.

Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk da 4. hakeme, "Sen ırkçı mısın" sözüyle tepki gösterdi.

Mbappe, Başakşehir'li futbolcuların sahayı terk etmesine destek oldu ve takım arkadaşlarını da sahayı terk etmeleri için teşvik etti.

pierrewebo.jpg

RUMEN GAZETECİDEN FLAŞ İDDİA

Paris Saint Germain - Medipol Başakşehir maçında dördüncü hakem Sebastian Colţescu'nun, Pierre Webo'ya ırkçı söyleminin ardından flaş bir iddia ortaya atıldı.

Rumen Gazeteci Emanuel Roşu, Sebastian Coltescu'nun kısa bir süre önce FIFA listesinden çıkarıldığını ve Rumen hakemin, Avrupa'da son maçına çıktığını öne sürdü.

Konuyla ilgili paylaşım yapan gazeteci Emanuel Roşu "PSG - Başakşehir maçının hakemi Sebastian Coltescu, iki hafta önce FIFA listesinden çıkarıldı. PSG-Başakşehir maçı, Coltescu'nun Avrupa organizasyonlarında aldığı son görev olacaktı" ifadelerini kullandı.

irkcihakem.jpg

FEDERASYONDAN AÇIKLAMA

Romanya Futbol Federasyonu, Rumen hakem Sebastian Coltescu'nun ırkçılık söyleminde bulunmasıyla ilgili "Her türlü ırkçı ve yabancı düşmanlığı gözeten hareketin karşısındayız. UEFA'dan detaylı bir rapor bekliyoruz ve sonrasında gerekli aksiyonları alacağız" şeklinde konuştu.

4. hakemin UEFA'ya yaptığı ilk savunmada "Ben negro değil, negru dedim. Rumence'de negru, siyah adam demek. Kendisine hakarette bulunmadım" sözleriyle kendini aklamaya çalıştığı öğrenildi.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN