Avrupa Konseyi'nden Demirtaş ve Kavala açıklaması! Artık daimi gündemlerinde

Avrupa Konseyi'nden Demirtaş ve Kavala açıklaması! Artık daimi gündemlerinde

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Demirtaş ve Kavala hakkında yaptığı açıklamada, derhal serbest bırakılmalarını istedi. Açıklamada, Kavala'nın daimi gündemlerine alındığı belirtilerek, Çavuşoğlu'na mektup yazacakları ifade edildi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararlarının uygulanmasını denetlemekten sorumlu Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala'nın durumunu görüştü.

KAVALA'YI DAİMİ GÜNDEMLERİNE ALDILAR

Demirtaş ve Kavala'nın derhal serbest bırakılması çağrısında bulunan Komite, AİHM Büyük Dairesi'nin Demirtaş kararı doğrultusunda ikinci tutukluluğun ilk tutukluluğun devamı olduğunu vurguladı. Komite, Osman Kavala'yı daimi gündemine aldı.

ic2.jpg

KOMİTE ÇAVUŞOĞLU'NA MEKTUP YAZACAK

Türkiye'de yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusundaki sorunlara dikkat çeken Komite, Kavala hakkında Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'na mektup yazacak.

DEMİRTAŞ'IN DERHAL SERBEST BIRAKILMASI İSTENDİ

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Demirtaş'ın avukatı Benan Molu, şunları yazdı: "Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, İHAM Büyük Dairesi'nin Selahattin Demirtaş'la ilgili kararı doğrultusunda ikinci tutukluluğun ilk tutukluluğun devamı olduğunu belirterek Demirtaş'ın derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu. Bakanlar Komitesi, Osman Kavala için de derhal serbest bırakılması yönündeki çağrısını tekrarladı.

ic1.jpg

HAZİRAN 2021'DE İNCELEMEYE DEVAM EDECEK

Anayasa Mahkemesi'nin tutukluluk başvurularını öncelikle incelemesiyle ilgili de bilgi istendi. Bağlayıcı olan İHAM kararlarına rağmen siyasi sebeplerle özgürlüklerinden alıkonulmaya devam edilmeleri ve durumun aciliyeti nedeniyle Bakanlar Komitesi, Kavala ve Demirtaş dosyalarını Haziran 2021 oturumunda incelemeye devam edecek." 

KARARA UYULMAZSA NE OLUR?

AİHM kararına uyulmazsa Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nden bulunan Türk milletvekillerinin oy hakkı askıya alınır. Temsiliyetleri askıya alınabilir. Türkiye'nin Avrupa Konseyi üyeliği askıya alınır. Eğer bu durum sürerse Konsey üyeliğinden çıkarılır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN