Ayla bebek böyle kurtarıldı | Video

İzmir'deki depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'ndan 91 saat sonra bir mucize daha gerçekleşti. 3 yaşındaki Ayda Gezgin'in enkaz altından kurtarıldığı o anlar böyle kaydedildi.

İzmir'de meydana gelen 6.9'luk depremin ardından enkazda arama çalışmaları devam ederken 91'inci saatte bir mucize yaşandı. Türkiye'yi sevince boğan Ayla bebeğin kurtarılma anı AFAD ekibinin kamerasına böyle yansıdı.

ALKIŞ SESLERİ YÜKSELDİ

Sedyeye alınan Ayla, enkazdan kurtarılarak ambulansa taşındı. Çocuğun kurtarılışı sırasında alkış sesleri yükseldi. Enkazdan çıkarıldıktan sonra ambulansa alınan Ayla Gezgin, ambulansla getirildiği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servis girişinde alkışlarla karşılandı. Minik çocuğun gözlerinin açık olduğu ve çevresine baktığı gözlendi. Ayda Gezgin'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

'YAŞAM ÜÇGENİ' KURTARMIŞ

Minik Ayla'yı mutfakta bulduklarını söyleyen ekipler, çocuğu çamaşır, bulaşık ve mutfak tezganın oluşturduğu yaşam üçgeninin kurtardığını söyledi. Ayla bebeğin sağlık durumunun gayet iyi olduğu öğrenildi.

'BİR YAVRUMUZA DAHA ULAŞTIK'
 

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir yavrumuza daha ulaştık. Elhamdülillah." ifadelerini kullandı.

Ayla'nın  arama-kurtarma çalışmalarına katılan bir kadın personel ise 'Ben işin açık tarafı, elim ayağım hala titriyor. Ciddi anlamda bu olayı bile algılayamıyorum. Arkadaşlarım çıkarılana kadar beklediler. Müdahale edebilmek için, 91 saat sonra bir canlı kurtarmanın bir tarifi yok.' ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN