Ayda'yı kurtaran kahramanlardan Cem Erdoğan anlattı: Evladımı öptüm ben

İzmir'de 91 saat sonra enkazdan 4 yaşındaki Ayda Gezgin sağ çıkarıldı. Ayda'yı kurtaran kahramanlardan Cem Erdoğan, yığınların arasından çıkardığı Ayda'yı öptü. Türkiye'yi ağlatan görüntüler için Erdoğan "Evladımı öptüm ben" dedi.

İzmir'deki şiddetli depremin ardından enkazdan 91 saat sonra 4 yaşındaki Ayda Gezgin'i çıkaran AFAD ekibi, tüm Türkiye'yi gözyaşına boğan o anları anlattı. 

03-003.jpg

Tunceli İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cem Erdoğan, ekip arkadaşlarına teşekkür ederek bu duygunun anlatılamayacağını söyledi. 

04.jpgTunceli İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cem Erdoğan

Erdoğan, "Bu bizim evladımız, biz bunlar için varız. Şu an bana dünyaları verseler bu duyguyu yaşayamam" dedi.

Ayda'yı öptüğünün hatırlatılması üzerine Erdoğan "İnsan evladını kaybeder, umutsuzluğa kapılır, evladını bulur o duyguyu yaşadım" ifadelerini kullandı.

01-007.jpg

"ÇIKARKEN DE EVLADIMI ÖPTÜM BEN..."

Erdoğan şunları kaydetti: "Evladınızı nasıl öpersiniz? Sadece bunu sorayım, evladınızı nasıl öpersiniz ? Biz son enkaz kalkana kadar içimizdeki inancı kaybetmedik. Burada bir canımızı, kardeşimizi, annemizi, babamızı canlı alacağımıza inanıyorduk. Sürekli de konuşuyorduk Atıl'la. Dikkat ettiyseniz 3-4 saatte bir ses dinlemesi yapıyorduk. Burada çalışan herkese teşekkür ediyorum. Allah hepsinden, devletimizden, milletimizden razı olsun.

03-004.jpg

İnsan bu duyguları anlatamıyor. Çok konuştuk. Özlediği yemekleri anlattı. Adımı sordu, 'elimi bırakma' dedi. Karşılıklı sohbet ettik. İnsan evladını kaybeder bulur ya insan o duyguyu yaşıyor. Evladını kaybedersin bulursun, umudu kesersin sonra o evladını Rabb'im karşına verir, o duyguyu yaşarsın. Bunları anlatamam çok farklı bir duygu. Çıkarken de evladımı öptüm ben."

01-006.jpg

"UMUTLARINI YİTİRMEYEN GRUBUMUZ"

AFAD İzmir görevlisi Atıl Hepçorman da bütün ekiplerin ciddi emek harcadığını, kendilerinin de üzerilerine düşeni yaptıklarını söyledi.

05.jpgAFAD İzmir görevlisi Atıl Hepçorman

"İlk günden beri umudumuzu kaybetmedik" diyen Hepçorman, "Kedi ve köpeği bile canlı çıkartarak bunu ispat ettiğimizi, ne kadar titiz çalıştığımızı tüm kamuoyuna gösterdiğimizi düşünüyorum. Van'da İzmir ekibi olarak 9. gün sonunda çıkardık, her sene doğum gününü de bizim dairemizle kutlarız. Umudumuzu son noktaya kadar yitirmeyen bir grubuz." ifadelerini kullandı.

"AYDA'NIN BONCUK GÖZLERİNİ GÖRDÜK"

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal da Ayda Gezgin'in enkazdan çıkarılma anını anlattı. 

basliksiz-1-001.jpg

İnal, Ayda'nın sesini aldıktan sonra yaklaştıklarını ve önce başını gördüklerini dile getirerek şöyle konuştu: "Ulaşıp, üzerindeki enkazı aldığımızda Ayda'nın boncuk gözlerini gördük. Boncuk boncuk bize baktı. Ben hemen çıkartırken üzerine moloz düşmesin diye sol kolumla molozları tuttum, sağ elimle gözünü kapattım toprak kaçmasın diye.

02-003.jpg

"ELİYLE TOPRAK GELEN GÖZÜNÜ SİLDİ"

"Nasılsın ?' diye sorduğumda, iyi olduğunu söyledi, adını söyledi. 'Susadım, ayran istiyorum' dedi. Ayda bir yaşam üçgeninde kalmış, bir tarafından bulaşık makinesi, diğer yanından mutfak dolabı ve üzerinde moloz ona bir yaşam üçgeni olmuş. Onu kurtardık, çok sevinçliyiz. Bir yandan eliyle toprakla oynuyordu, eliyle toprak gelen gözünü sildi. Biz gördüğümüz kadarıyla gayet iyiydi."  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN