Son Dakika!.. İzmir'de 91 saat sonra mucize: Aydan bebek yaralı olarak kurtarıldı

Son Dakika Haberi... Rıza Bey Apartmanı'ndan 91 saat sonra 4 yaşındaki Ayda Gezgin bebek enkaz altından yaralı olarak çıkarıldı. Ayda'nın enkaz altındaki çığlığını duyan Kadıköy Belediyesi kurtarma ekibinden Nusret Aksoy'un dikkati mucizeye neden oldu.

İzmir'den gelen son dakika bilgisine göre, 6.9'luk depremin ardından Bayraklı'da bulunan Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından 1 kişi 91 saat sonra 4 yaşındaki Ayda bebek yaralı olarak kurtarıldı.

91 saat sonra enkaz altından kurtarılan bebek, arama kurtarma ekiplerinin alkışları arasında ambulansa bindirildi.

1-kopya.jpg

Ayda bebeği mutfakta bulduklarını söyleyen kurtarma ekipleri, 4 yaşındaki bebeği çamaşır, bulaşık ve mutfak tezganın oluşturduğu yaşam üçgeninin kurtardığını söyledi. Ayda bebeğin sağlık durumunun gayet iyi olduğu öğrenildi.

2-kopya-001.jpg

"ÇIĞLIĞINI DUYDUM"

Kadıköy Belediyesi Kurtarma ekibinden Nusret Aksoy, "Enkaz üstünde çalışırken, bir çığlık sesi duydum. Ortamın sessizliğini sağladık ve dinlemeye başladık. 'Sesimi duyan var mı?' dedim. 'Ben iyiyim' diye bir ses geldi. İsmini sordum, 'iyiysen elini sallayabilir misin?' dedim, elini kaldırdı salladı. Ve sonra enkazdan çıkardık. Çok mutluyum" dedi.

ayla-gezgin.jpg

BABASIYLA GÖZ GÖZE GELDİ

Rıza Bey Apartmanı enkazından 4 yaşındaki Ayda Gezgin sağ çıkarıldığı anlarda  minik Ayda'nın babası Uğur Gezgin çalışmaları yakından takip etti. Uğur Gezgin'in Ayda'nın enkazdan çıkarıldıktan sonra kızıyla göz göze geldiği anlar yürek burktu.

ugur-gezgin.jpg

AYDA ALKIŞLARLA HASTANEYE GETİRİLDİ

İzmir'de depremden 91 saat sonra enkaz altından kurtarılan 3 yaşındaki Ayda Gezgin, ambulansla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine getirildi.

1-kopya-001.jpg

İzmir'de yaşanan 6.6'lık depremin ardından enkaz yığınına dönüşen Bayraklı'daki Rıza Bey Apartmanında mahsur kalan 3 yaşındaki Ayda Gezgin, depremden 91 saat sonra kurtararak hastaneye getirildi. Polis eskortu eşliğinde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine getirilen minik Ayda, acil servis kapısında alkışlarla karşılandı. Minik Ayda, tedavisine devam edilmek üzere acil servise götürüldü.  

İLK İSTEĞİ SU VE AYRAN OLDU

Enkazda Ayda'ya müdahale eden UMKE ekibinden Semih Tufan çocuğa ulaşıldığı ihbarı üzerine Ayda'nın bulunduğu yere gittiğini dile getirdi. 

Ayda ile ilk karşılaşma anını anlatan Tufan, "Bizden irtibata geçtiğinde ilk istediği ayran ve suydu. Bunu 2-3 kez tekrarladı. Serum taktık. Gayet iyiydi, mutluydu. İçeride korkmuştu ama AFAD müdürümüzün elini hiç bırakmadı. Hiç ağlamadı. Gayet iyiydi." ifadesini kullandı.

AYDA BEBEĞİN KURTARILMA ANI AFAD KAMERASINDA | VİDEO

AYDA'NIN ANNESİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

İzmir depreminden 91 saat sonra bu sabah enkaz altından Ayda Gezgin’in sağ kurtarılması Tüm Türkiye’ye sevindirmişti. Ancak kurtarma ekipleri Ayda’nın annesi Fidan Gezgin’in cansız bedenine ulaştı.

Bu sabah Ayda Gezgin’in sağ olarak kurtarılmasının ardından gözler anne Fidan Gezgin’e çevrilmiş, onun da sağ olması umut edilmişti. Ancak bu kez iyi haber veremeyen arama kurtarma ekipleri Ayda’nın annesi Fidan Gezgin’in cansız bedenini enkaz altından çıkardılar.  

2-kopya-003.jpg

Ayda'nın erkek kardeşi Atakan Gezgin ve babası Uğur Gezgin, deprem anında evde olmadıkları için hayatta

ERDOĞAN'DAN "GEÇMİŞ OLSUN" PAYLAŞIMI

Cumhurbaşkanı Erdoğan da enkazdan sağ çıkarılan 4 yaşındaki Ayda Gezgin için bir mesaj paylaştı.

Erdoğan, Twitter hesabından Ayda'nın fotoğrafıyla paylaştığı mesajında, şu ifadelere yer verdi: "Mucizenin adı Ayda... 91 saat sonra senin o gülen gözlerinle birlikte hepimize yeni umutlar bahşeden Allah'a şükürler olsun. Geçmiş olsun güzel yavrum..."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN