Son dakika! Azerbaycan: Ermenistan sivilleri fosfor içeren sis roketleri ile vurdu

Son dakika! Azerbaycan: Ermenistan sivilleri fosfor içeren sis roketleri ile vurdu

Son dakika haberi... Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun sivil yerleşim yerlerine beyaz fosfor içeren sis roketleri fırlattığını açıkladı.

Son dakika haberi... Azerbaycan'ın Berde kentindeki Askeri Enformasyon Merkezi adına basın açıklaması yapan İlnur Kasanov, Ermenistan'ın 27 Eylül'den bu yana Azerbaycan'ın yerleşim merkezlerine yönelik saldırılarda kullandığı mühimmat ve silahları basınla paylaştı. 

04-001.jpg

ERMENİ GÜÇLERİ 15 KENTİ HEDEF ALDI

Kasanov, Ermenistan silahlı güçlerinin aralıksız şekilde Dağlık Karabağ'a yakın konumda bulunan Ağdem, Ağdaş, Ağcabedi, Berde, Beylegan, Cebrayl, Goranboy, Naftalan, Fuzuli, Terter, Şemkir, Zerdeb, Yevlah, Genje ve Mingeçevir kentlerini hedef aldığını ifade etti. 

"KÖYLERE SİS ROKETLERİ DÜŞTÜ"

Ermenistan'ın sivilleri hedef alan bölgelere yönelik saldırılarında kullandığı silahlar için Kasanov, "122 milimetrelik 2 adet D-4 beyaz fosfor içeren sis roketleri Terter kentinin Eskipara köyü ile Fuzuli kentinin Arayatlı köyüne düştü" dedi. 

01-007.jpg

Kasanov, 1 savaş uçağı bombası, 23 adet 300 mm Smerch füzesi ve 12 antitank roketinin de sivil alanlara düştüğünü kaydetti. 

03-002.jpg

Kasanov, bu bilgilerin 27 Eylül-8 Ekim'deki saldırılardan derlendiğini aktardı. 

02-004.jpg

Öte yandan Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı Hadrut kasabasına peş peşe saldırılar düzenlendi. Ermeni güçler, bölgeye yoğun roket saldırıları gerçekleştirdi. Azerbaycan ordusu, dün Hadrut kasabası ile birkaç köyü daha işgalden kurtarmıştı.

NE OLMUŞTU?

Cephe hattında çatışmalar devam ederken, Moskova'da da sıcak bir gelişme yaşanmıştı. Dün Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya gelen Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, 10 saatten fazla süren görüşmenin ardından ateşkes kararı almışlardı. 

Rusya'nın önderliğinde masaya oturan taraflar, Dağlık Karabağ'da esir ve cenaze değişimi için ateşkes ilan etmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN