Son dakika! Azerbaycan'dan üst düzey açıklama: Ermenistan ateşkese uymadı

Son dakika! Azerbaycan'dan üst düzey açıklama: Ermenistan ateşkese uymadı

Son dakika haberi... Moskova'da alınan ateşkes kararı fiilen devreye girmedi, son olarak Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev "Ermenistan, geçici ateşkese uymadı, bu onların ikiyüzlü siyaset yürüttüğünü açıkça gösteriyor" açıklaması yaptı.

Son dakika haberi... Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev "Ermenistan, geçici ateşkese uymadı, bu onların ikiyüzlü siyaset yürüttüğünü açıkça gösteriyor" açıklaması yaptı.

Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ettiğini belirten Hacıyev "Ateşkesle ilgili beyanattan sonra bugün de temas hattı boyunca Ermenistan, Azerbaycan’ın silahlı kuvvetlerinin mevkilerine ve mülki Azerbaycan insanlarına karşı hücumlara devam etmektedir. Bu açık şekilde göstermektedir ki Ermenistan ikiyüzlü bir siyaset yürütmektedir. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri de kendini savunma prensipleri esasında Ermenistan tarafının bu gibi saldırılarına cevap vermek mecburiyetindedir" dedi.

basliksiz-1.jpg

"MİNSK GRUBU ARTIK KENDİNE DÜŞENİ YAPMALI"

Hacıyev, Ermenistan'ın barışa mecbur edildiğine vurgu yaptı: "Ermenistan’ın barışa mecbur edilmesi ile harekatın ilk aşaması sonuç vermiştir. Masada artık Ermenistan'ın dikte ettirdikleri olmayacak. Mücadele sadece askeri değil, diplomasiyle de yapılır. Esas hedefimiz Azerbaycan’ın uluslararası kararlarla tanınan toprak bütünlüğünü sağlamaktır. AGİT Minsk Grubu artık kendine düşeni yapmalı, işgal edilen topraklardan Ermenistan’ın çıkarılması yönünde görüşmeleri istikametlendirmelidir."

ERMENİSTAN'DAN HADRUT'A YOĞUN BOMBARDIMAN

Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın işgalden kurtardığı Hadrut'taki yerleşim yerlerini ateşkesten önce hedef almıştı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında, Ermenistan ordusunun Hadrut’a yoğun roket saldırıları gerçekleştirdiği belirtilmişti.

Saldırıların, Ermenistan’ın işgal ettiği Hocalı’dan gerçekleştirildiği bilgisine yer verilen açıklamada, Azerbaycan ordusunun Ermenistan ordusuna yönelik gerekli adımları attığı kaydedilmişti.

ATEŞKES SONRASI İLK AÇIKLAMA

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan ateşkesin resmi olarak başlamasının ardından ilk açıklama gelmişti. Ateşkes ilanından sonra yapılan açıklamada, Ağdam ve Terter illerine Ermenistan ordusunca ateş açıldığı kaydedilmişti.

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan ikinci açıklamada, bugün yerel saatle 12.00'da ateşkes ilan edilmesi yönündeki mutabakata rağmen Ermenistan ordusunun cephenin Ağdere-Terter ve Fuzuli-Cebrail yönlerinde saldırı girişiminde bulunduğu belirtilmişti. Açıklamada, bazı sivil yerleşim birimlerinin de Ermenistan ordusu tarafından top atışına tutulduğu vurgulanmıştı.

02-006.jpg

TÜRKİYE'DEN ATEŞKES AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanlığı, Moskova'da gerçekleştirilen görüşmelerin ardından Azerbaycan ve Ermenistan arasında ‪bugün yerel saatle saat 12.00’da‬ yürürlüğe giren ateşkes hakkında açıklama yaptı. 

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, "27 Eylül 2020 tarihinde başlayan silahlı çatışmalarda Azerbaycan yaklaşık 30 yıldır işgal altında olan topraklarını kendi imkanları ve özgüveniyle geri alabileceğini Ermenistan ve tüm dünyaya göstermiştir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Bu süreçte, tüm dünyadan insani saiklerle ateşkes talepleri geldiği ve Azerbaycan'ın da son kez Ermenistan’a işgal ettiği topraklardan çekilmesi için bir fırsat verdiği vurgulanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "İnsani gerekçelerle esirlerin ve cenazelerin değişimi amacıyla ilan edildiği belirtilen ateşkes önemli bir ilk adım olmakla birlikte kalıcı çözümün yerine geçmeyecektir.

Türkiye başından beri ancak Azerbaycan’ın evet diyeceği çözümleri destekleyeceğini vurgulamıştır. Bu anlayışla sahada ve masada Can Azerbaycan’ın yanında olmaya devam edecektir."

MOSKOVA'DA ATEŞKES İLANI

Cephe hattında çatışmalar devam ederken, Moskova'da da sıcak bir gelişme yaşanmıştı. Dün Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya gelen Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, 10 saatten fazla süren görüşmenin ardından ateşkes kararı almışlardı. 

azerbaycan.jpg

Rusya'nın önderliğinde  masaya oturan taraflar, Dağlık Karabağ'da esir ve cenaze değişimi için ateşkes ilan etmişti.

01-010.jpg

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN