Azizler filmi konusu ne, oyuncuları kimler, nasıl izlenir? Yeni bir şey sunmuyor...

Azizler filmi konusu ne, oyuncuları kimler, nasıl izlenir? Yeni bir şey sunmuyor...

Azizler filmi yorumları, sosyal medyada peş peşe geldi. Başrollerinde Engin Günaydın, Binnur Kaya, Haluk Bilginer, Öner Erkan, Fatih Artman, İrem Sak'ın yer aldığı Azizler filmi, 8 Ocak 2021 Cuma günü Netflix'te gösterime girdi. Yağmur Taylan ve Durul Taylan kardeşlerin yönetmenliğini yaptığı film, televizyon dizisi kafasıyla çekildiği ve farklı bir şey sunmadığı gerekçesiyle eleştiri konusu oldu. İşte detaylar...

Dijital dizi-film platformu Netflix, içerik kütüphanesine bir yerli film daha ekledi. Özgün ve reyting kaygısından uzak yerli yapımların peş peşe geldiği Netflix'te, 'Azizler' filmi ilgi uyandırdı. Berkun Oya'nın yazdığı, güçlü kadrosuyla dikkat çeken filmle ilgili 'sıradan' olduğu yönünde eleştiriler geldi. İrem Sak'ın, filmin başından sonuna kadar "Hiç çıkarmayacağım dedin, kolye nerede?" cümlesini tekrar etmesi, sosyal medyada espri konusu oldu.

AZİZLER FRAGMAN

AZİZLER FİLMİ KONUSU NE?

Aziz, hayatının zorlu bir döneminden geçen bir adamdır. Gençlik döneminde mesleği hakkında kurduğu hayallerden uzakta olan Aziz, sevmediği bir işe çalışır. Dört yıldır Burcu ile birlikte olan Aziz, artık ilişkisine bir son vermesi gerektiğini düşünür. Herkesten uzaklaşıp, yalnız kalmak isteyen Aziz'in karşısına bu sırada bir fırsat çıkar. Aziz'in yapması gereken tek bir şey vardır o da bir yalan söyleyip, bu yalanı sürdürmek. Ancak söylediği yalanın doğurduğu sonuçlar Aziz'in hayatının değişmesine neden olur.

AZİZLER FİLMİ NE ZAMAN ÇEKİLDİ, NASIL İZLENİR?

Farklı konusuyla ilgi gören Azizler filmi, 8 Ocak 2021 günü online dizi-film platformu Netflix'te gösterime girdi. 1 saat 36 dakika süren filmin, sadece Netflix'te izlenebileceğini belirtelim.

Azizler filmi yorumları, merak ediliyor. Sinema eleştirmen Şenay Aydemir, Azizler filmini sinema duygusunun biraz geri plana itildiği, daha çok televizyon filmi hissinin ağır bastığı bir yapım olarak değerlendirdi.

Aydemir'in Duvar'da yayınlanan yazısında, 'Vavien' filmindeki kadrodan Settar Tanrıöğen'i çıkarıp yerine Haluk Bilginer'in geldiği, Fatih Artman, Öner Erkan ve İrem Sak ile kadronun güçlendirildiği bir film olduğunu belirtiyor. "Dört adamın çektiği yalnızlığı niye izleyelim?" sorusunu soran Şenay Aydemir, "Ne Aziz'in Burcu'yla ne de Erbil’in Kamuran ile geçmişlerine dair ipuçları biliyoruz. Karakterlerin yalnız kalma, yalnızlıktan korkma, ölmeyi isteme ya da hayata tutunma motivasyonlarına dair o kadar az done var ki filmin içinde haliyle iş biraz komediye kalıyor.

2021-01-09-115827.jpg

Aziz ve yeğeni Caner arasındaki dinamik filmin en komik yönü. Çocuk oyuncu Göktuğ Yıldırım'ın büyümüş de küçülmüş halleri (ki karakter de öyle), neredeyse Engin Günaydın'dan rol çalacak performansı görülmeye değer. Üstelik Caner karakteri, filmdeki bütün karakterler içinde sorunlu olduğuna doğrudan vurgu yapılan tek 'erkek' olarak kurulmuş görünüyor. Erkekler hikayesi olarak inşa edilmiş bu yapı içerisinde 'erkeklik' temsilinin bir karikatür olarak çocukta toplanması ironik" değerlendirmesinde bulunuyor.

AZİZLER OYUNCULARI KİMLER?

Yapımcılığını Imaj International'ın üstlendiği, senaryosunu Berkun Oya'nın yazdığı, yönetmenliğini Yağmur Taylan ve Durul Taylan kardeşlerin yaptığı Azizler filmi oyuncu kadrosunda; Engin Günaydın (Aziz), Haluk Bilginer (Erbil), Binnur Kaya (Kamuran), Öner Erkan (Alp), İrem Sak (Burcu), Fatih Artman, Gülçin Santırcıoğlu, İlker Aksum, Hülya Duyar (Rüya), Göktuğ Yıldırım (Caner), Helin Kandemir gibi isimler yer alıyor. Bergüzar Korel ve Halit Ergenç de konuk oyuncu olarak filme katılıyor.

AZİZLER FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

İstanbul'da çekilen Azizler filmi, çeşitli semt ve mahallerde geçiyor. Başrol karakteri Aziz'in evi, Avrupa Yakası'nda yer alan Beşiktaş'ta bulunuyor. Bazı sahneler ise Beyoğlu'nda çekildi.

4911328-jpg-r-1920-1080-f-jpg-q-x-xxyxx.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN