Babacan'dan hükümete TL tepkisi: Öyle dış güçler falan değil, hepsi palavra!

Babacan'dan hükümete TL tepkisi: Öyle dış güçler falan değil, hepsi palavra!

Babacan, dolar ve euro karşında senenin başından beri ciddi değer kaybeden TL'yi hatırlatarak hükümete sert sözlerle yüklendi: Türk Lirası hızla değer kaybediyor. Bunun nedeni öyle dış güçler, iç güçler falan değil. Bunların hepsi palavra.

Zonguldak'ta partililerle buluşan DEVA Partisi lideri Ali Babacan, dolar ve euro karşında senenin başından beri ciddi değer kaybeden TL'yi hatırlatarak hükümete sert sözlerle yüklendi: "Türk Lirası hızla değer kaybediyor. Bunun nedeni öyle dış güçler, iç güçler falan değil. Bunların hepsi palavra." 

Partisinin Zonguldak İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresi'nde konuşan Babacan, iktidarın ekonomi politikalarını eleştirerek, hayat pahalılığının arttığını, zenginle fakir arasındaki gelir dağılımı farkının açıldığını söyledi. 

01-007.jpg

Vatandaşın alım gücünü kuvvetlendirmenin devletin en asli görevlerinden biri olduğunu dile getiren Babacan, "Ülkemizin sorunlarının çözümü ancak ve ancak bu milletin, çalışanlarının ve yatırımcıların geleceğe güvenle bakmasıyla mümkündür" ifadesini kullandı.

"TRT SADECE TEK BİR PARTİNİN YAYIN ORGANI"

Babacan, partisinin Bartın 1. Olağan Kongresi'nde de konuştu yine sert mesajlar verdi. Babacan şunları kaydetti: "Hiçbirimiz geçmiş üzerinde uzlaşmak zorunda değiliz. Ama yarınlar bizim elimizde. İstiklal Marşımızın girişinde söylendiği gibi; Korkma Türkiye. Şu ışıkları yakarak şu anda TRT'ye hepimiz ödeme yapıyoruz ama TRT sadece tek bir partinin yayın organı.

Oluşturacağımız yeni sistemle birlikte; Sosyal yardım, sosyal hizmet, sosyal sigorta ve istihdam hizmetlerinde entegrasyonu sağlayacağız. Bireyi ve aileyi yoksulluk sarmalından kurtaracağız. Eşsiz doğal mirasımıza zarar vermemek, çocuklarımıza yaşanabilir bir çevre bırakmak zorundayız. Çünkü bu dünya sadece bizim değil, henüz doğmamış çocuklarımızın da dünyası.

Kadınların her yerde değer yarattığını çok iyi biliyoruz. Bir ülke ancak kadın ve erkeklerin fırsat eşitliğiyle gelişebilir. Nasıl ki bir kuş tek kanatla uçamazsa, toplumun da hak ettiği refah seviyesine ulaşabilmesi için iki kanada ihtiyacı vardır."

Babacan'ın açıklamaları şöyle: 

"Amerika'daki seçim süreci sonrasında, gelişmekte olan ülkelerin paraları dolar karşısında değer kazanırken Türk Lirası hızla değer kaybediyor. Bunun tek nedeni kötü yönetim. Öyle dış güçlermiş, iç güçlermiş, lobilermiş… Bunlar palavra.

Sosyal medyada gençler gülüyor ağlanacak halimize. Ne yapsınlar, kara mizah var ortada. Bir fotoğraf gösterdiler. Biliyorsunuz metal 2 euroluk bozuk para var. Bir masanın üstüne bunlardan 5 tane demir koymuşlar üst üste. 100 lira ediyor. Çok acı arkadaşlar. Paramız eriyor.

"ZENGİN İLE FAKİR ARASINDAKİ UÇURUM AZALMALI"

Zenginleşmeyi şöyle anlıyorlar: Üç beş tane zengin türerse, zenginleştik zannediyorlar. Ekonomi yönetiminin amacı üç beş tane zengin türetmek olamaz. Ekonomi yönetiminin amacı bir ülkeyi topyekun zenginleştirmektir. Refahın bana yayılmasını sağlamaktır. Zengin ile fakir arasındaki uçurumun kapanmasını, gelir dağılımının daha adil olmasını sağlamaktır.

"KİMSE KORKMASIN, SOSYAL YARDIMLAR HAKTIR"

Sosyal yardımlar kendileri giderse yok olacakmış gibi, artık verilmeyecekmiş gibi hava oluşturmaya çalışıyorlar. Bu tablo şu andaki hükûmetin işine geliyor olabilir. “Bizim desteğimizle, kolilerimizle geçinen vatandaş sayısı çok olursa, onlardan garantili oy alırız, iktidarı sürdürürüz” gibi bir hesapları olabilir. Düşünmesi bile ürkütücü.

Öyle bir şey yok. Kimse bundan korkmasın. Biz tam tersine sosyal yardımları hak temelli bir sisteme oturtacağız. Bu yardımlar devletin iktidar partisinin lütfu değil, vatandaşımızın zaten hakkıdır ve biz onu yerine getirmek için yardım yapacağız. En önemlisi vatandaşlarımızı sosyal yardıma muhtaç durumdan kurtaracağız.

02-004.jpg

"HALKIMIZI ZENGİNLEŞTİRECEĞİZ"

İhtiyaç sahiplerini kendimiz gidip bulacağız ve destek olacağız, onların talep etmesini beklemeyeceğiz. Aile odaklı bir yaklaşımla bu sistemi kuracağız. Devletin parasını israf etmeyeceğiz, halkımızın hak ettiği refah seviyesine ulaşması için kullanacağız.

Biz, oluşturacağımız yeni sosyal yardım ve hizmetler sistemiyle ülkemizi güçlü ve bütüncül bir yapıya kavuşturacağız. Bu yeni sistemle birlikte; sosyal yardım, sosyal hizmet, sosyal sigorta ve istihdam hizmetlerinde entegrasyonu sağlayacağız. Böylece bireyi ve aileyi yoksulluk sarmalından kurtaracağız. Yoksulluğu bu ülkenin kaderiymiş gibi gösterenlere inat halkımızı zenginleştireceğiz.

"OLİMPİYATLARDA LAF ÜRETME ŞAMPİYONU OLURLAR"

Olimpiyatlarda laf üretme yarışması yapsalar, epey madalya kazanır şu andaki hükümet. Laf üretmekte iyiler. Belli bir medya desteği de var yanlarında. Kimisine havuç, kimisine sopa, ne çalışıyorsa... TRT'de olduğu gibi, medyanın gücünü tek bir parti için kullanıyorlar. Mazeret üretiyorlar ama icraat yok."

TÜRK LİRASI ERİYOR

Türk Lirası, yılbaşından bu yana dolar karşısında yüzde 26'dan fazla, euro karşısında ise yüzde 30 değer kaybetti. TL, bu yıl dolara karşı en çok değer kaybeden para birimleri arasında. Türk Lirası, bu hafta dolar, euro ve sterlin karşında tüm zamanların rekoru kırmıştı.  Dolar, hem gelişmiş hem de gelişen ülke para birimlerinin çoğu karşısında değer kazanmıştı. 

03-004.jpg

"BU MİLLET BU KADAR SAF DEĞİL..."

Babacan, dün Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın görevden alınmasını sert sözlerle eleştirmişti, "Merkez Bankası Başkanı'nın bir gece ansızın yapılan operasyonla görevden alınıp, bir başka başkanın getirilmesi kötü yönetimin yansımasından başka bir şey değildir" demişti.

Mardin'de konuşan Babacan şunları kaydetmişti: "Bir önceki Merkez Bankası Başkanı'nı "Bu laf dinlemiyor, söylüyoruz yapmıyor" diye değiştirdiler. Söylediklerini yapacak bir Merkez Bankası Başkanı getirdiler. Bütün bu kötü yönetimin sorumluluğunu şimdi tek bir bürokrata yıkmaya çalışıyorlar.

Cumhurbaşkanı da ekonomi yönetimi de talimatını harfiyen uygulayan kişileri değiştirerek, ekonomide yaşanan çöküşün ve bu olumsuz tablonun sorumluluğundan kurtulamaz. Sizin dediklerinizden başka bir iş yapmayan bir bürokratı değiştirerek, suçu ona yıkarak, bu sorumluluktan kaçamazsınız. O kadar kolay değil. Bu millet bu kadar saf değil."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN