Babacan'dan 'vaka' tepkisi: Halkın sağlığını tehlikeye attınız

Babacan'dan 'vaka' tepkisi: Halkın sağlığını tehlikeye attınız

DEVA Partisi lideri Babacan, Bakan Koca'nın ilk kez vaka sayısı açıklamasını değerlendirdi. Babacan, "Aylardır bunu niçin açıklamadınız? Verileri gizleyerek halkın sağlığını tehlikeye atmadınız mı?" diye sordu.

KARAR.COM  

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, günlük vaka sayısını 28 bin 351 olduğunu duyurdu.  

“AYLARDIR NİÇİN AÇIKLAMADINIZ?” 

Bakan’ın açılamasını sosyal medya hesabı üzerinden değerlendiren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Aylardır ‘Vaka sayılarını açıklayın’ diye hükümete çağrı yaptık” ifadeleriyle tepki gösterdi. 

“Nihayet dün için 28.351 vaka açıklandı” diyen Babacan, “Şimdi soruyoruz: Aylardır bunu niçin açıklamadınız? Verileri gizleyerek halkın sağlığını tehlikeye atmadınız mı? Bunca yaşanandan sonra bu sayılara güvenebilir miyiz" dedi.  

 

İMAMOĞLU: HAKİKATİ KONUŞMAK EN DOĞRU YOLDUR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Koca'nın açıkladığı vaka sayısını değerlendirdi. "Hakikati konuşmaktan korkmamak en doğru yoldur" diyen İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Fahrettin Koca’nın bugün açıkladığı şeffaf #vakasayısı verilerinin pandemi mücadelesinde ülkemizin daha sağlıklı günlere kavuşmasında bir kilometre taşı olması umuduyla" dedi. 

BAKAN KOCA: SON 24 SAATTE 28 BİN 351 YENİ VAKA

29 Temmuz'dan bu yana her gün ağır hasta sayısının arttığını kaydeden Koca, şunları söyledi: 

Son 3,5 aydan bu yana ağır hasta sayımızda artış 9 kat gibi oldu. Vefat sayımız 168. Bugün en yüksek vefat sayımız.

Gelecek dönemde gerektiğinde, 'Taşıyıcı olan, asemptomatik dediğimiz, semptomu olmayan veya hafif geçiren kişileri de bildirmiş olacağız' diye konuşmuştuk.

Bundan sonraki süreçte vaka sayısını da vermeyi planladık.

Bugünkü vaka sayısı 6 bin 814. Sadece hastaneye yatan hastalar değil, hastaneye yatan, zatürre ve benzeri semptomlarıyla takip ettiğimiz hasta 6 bin 814.

Daha önce belirtmiştim yüzde 80'e yakını asemptomatik, hafif geçiren hastalarımız olmakta.

Sağlık kuruluşlarında daha çok yüzde 20'ye yakın kısmı takip edilen hasta grubuna giriyor.

Bugünün vakası 28 bin 351. Toplam vakamız bugün itibarıyla 28 bin 351.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN