Bakan Ersoy'dan 'Ayasofya' yalanlaması: Lazer ya da ışık hiç gündemimizde olmadı

Bakan Ersoy'dan 'Ayasofya' yalanlaması: Lazer ya da ışık hiç gündemimizde olmadı

Yıllar sonra ibadete açılan Ayasofya ile ilgili konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, resim ve freskler için lazer kullanılacağı ya da ışıkla karartılacağı iddiasını yalanladı. Tüm uzmanların görüşlerini aldıklarını belirten Ersoy 'Fakat şu kesin, ne lazer ne ışık olacak, bu net' dedi.

Danıştay'ın kararının ardından yıllar sonra ibadet açılan Ayasofya hakkında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, resim ve freskler için lazer kullanılacağı ya da ışıkla karartılacağı iddiasını yalanladı.

"HİÇ GÜNDEMİMİZDE OLMADI"

"Lazer veya ışıkla ilgili bir çalışma bakanlığımızın gündeminde hiç olmadı. Bundan sonra da olmayacak. UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Öcal Oğuz Bey’in de içinde olduğu bir ekibin görüşlerini alarak hareket ediyoruz. UNESCO'yu bu süreçte kesinlikle baypas etmiyoruz. Tüm uzmanların görüşünü alıyoruz" diyen Ersoy "Peki perdeyle mi kapatılacak?" sorusu üzerine de "24’ünü bekleyin. Fakat şu kesin, ne lazer ne ışık olacak, bu net" ifadesini kullandı.

Habertürk'ten Kübra Par'a konuşan Ersoy, İsviçreli gişe işletme şirketine tazminat ödeneceği haberlerinin de tamamen asılsız olduğunu söyledi.

"İsviçreli firma ile yaptığımız anlaşmanın tek başına Ayasofya ile bir ilgisi yok. 300’den fazla müze ve ören yerimiz var. Bunlardan 60 küsuru için kapıdaki gişenin işletme hakkı ihale edilmiş. Benim bakanlığımdan önce yapılmış bir anlaşma ama sıkıntılı bir durum yok" diyen Ersoy, şöyle devam etti:

"TAZMİNAT ÖDENMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

"Bazı müzelerin kapanması olağan bir durumdur. Bugün burayı işletirler yarın başka bir adres gösteririz. Tazminat ödenmesi söz konusu değil. Ayrıca Ayasofya’nın geliri sanki bu firmaya veriliyormuş gibi yanlış bir algı var. Böyle bir şey de yok. Onlar sadece kapıdaki gişeleri işletiyorlar. Gelirden küçük bir oran alıyorlar. Ayasofya’nın işletmesi Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın denetiminde. Bilet fiyatına dahi karışamaz bu firma."

Ersoy, Ayasofya’nın korunması konusunda çok hassas olduklarını da vurguladı: "Hatta iç ve dış restorasyonu da hızlanacak. Bundan sonra çok daha büyük bir bütçe ayıracağız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN