Bakan Koca: Yerli aşıda ikinci aşamaya geçildi

Bakan Koca: Yerli aşıda ikinci aşamaya geçildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Erciyes Üniversitesi’nde geliştirilen aşı adayının gönüllülere ikinci doz uygulamasının bugün başladığını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yer aşıya ilişkin yaptığı açıklamada, “COVID-19’a karşı aşı geliştirme çalışmaları yarışında biz de varız” dedi.  

Çalışmaların umut verici olduğunu ifade eden Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:  

 TÜSEB desteği ile Erciyes Üniversitesi’nde geliştirilen COVID-19 aşı çalışmaları planlanan takvime uygun olarak devam ediyor. Milli aşı adayının gönüllülere ikinci doz uygulaması bugün başladı. Umutluyuz. 

İLK TETANOS AŞISI HAZIR

Dün uluslararası standartlardaki ilk yerli Tetanos-Difteri aşısının kullanıma hazır olduğunu da duyuran Bakan Koca, ''Yerelleşme ve millileşme politikası doğrultusunda Bakanlığımızın desteğiyle 2015 yılından beri yürütülen çalışmalar ilk sonuçlarını verdi. Uluslararası standartlarda üretilen ilk yerli aşımız kullanıma hazır'' dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN