Bakan Soylu'dan Eren Bülbül'ün katilleriyle ilgili açıklama: Ahdimi gerçekleştiremedim

Bakan Soylu'dan Eren Bülbül'ün katilleriyle ilgili açıklama: Ahdimi gerçekleştiremedim

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Eren Bülbül'ü şehit edenleri Eren'in mezarının başındaki ağaca asma ahdi olduğunu belirterek "Ama olmaz dedik, yakaladık bitirdik" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir televizyon kanalında katıldığı programda şehit Eren Bülbül'ün katilleriyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, "Ettiğimiz her intikam yemininde Allah bizi mahcup çıkarmadı. Türkiye bunları yapanların yayına bırakmayacaktır. Benim bir ahdım vardı onu gerçekleştiremedik. Eren'i öldürenleri, Eren'in mezarının başındaki ağaca asmak ahdımdı. Ama olmaz dedik, yakaladık bitirdik. Ve İnönü stadyumunun oradaki evlatlarımızı katledenlerin peşinde gezdik. Onunla yattık onunla kalktık. Onları bitirdik" dedi.

"KARAYILAN'LA İLGİLİ VERDİĞİMİZ SÖZÜ YERİNE GETİRECEĞİZ"

Soylu, "Murat Karayılan'ı yakalayıp bin parçaya bölmezsek bu millet ve şehitlerimiz yüzümüze tükürsün" sözleriyle ilgili, "Murat Karayılan'la ilgili ve diğerleriyle ilgili verdiğimiz sözü yerine getireceğiz. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu güne kadar yapılanlar gibi" dedi.

GARA'YA GİDEN HDP'LİYİ AÇIKLADI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde "HDP'li bir kadın milletvekili Gara'ya gitti" diyen Soylu'ya o ismin kim olduğu açıkladı.

Soylu, HDP'li milletvekilinin ismini açıklarken şu ifadeleri kullandı:

"2017'de terör örgütüne katılan biri, bir süre önce bize teslim oldu. Terör örgütlerinin korkusu, bizim bu kişilerle yaptığımız mülakatlardır. 2017'de ilk önce Nusaybin ve Kızıltepe'ye geliyor, sosyal medyadan tanıştığı birinin ikna etmesiyle birlikte terör örgütüne katılıyor. Ardından kendisine bir telefon numarası veriliyor, o da HDP eski milletvekili Hatice Kocaman'a ait.

Kocaman'ı arıyor 'terör örgütüne katılmak istiyorum' diyor. Kocaman'ın telefonda böyle şeyler konuşulmaz çıkışı sonrası buluşuyorlar ve gidip bir süre onunla kalıyor. Ardından terör örgütüne katılıp Gara'da eğitimlerini alıyor.

En nihayetinde Gara'dan Mahmur'a gidileceği söyleniyor. Gara'dan birisiyle birlikte arabaya biniyorlar. Yanındaki diyor ki 'bunu tanıdın mı?', 'Hayır tanımadım' deyince bu Dirayet Dilan Taşdemir, HDP Ağrı milletvekili diyor.

NE OLMUŞTU?

Trabzon'un Maçka ilçesinin Köprüyanı Mahallesi'ndeki Vazelon Manastırı yakınlarında polis ekipleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmanın ardından, PKK'ya bağlı grup erzak almak amacıyla bölgedeki bir eve girdi. Grubu, girdikleri evden erzak çalarken gören Eren Bülbül durumu jandarma ve polislerden oluşan ekibe haber verdi. Bülbül daha sonra PKK'lıların girdiği evi göstermek için güvenlik güçleriyle birlikte giderken, Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte PKK'lıların saldırısı sonucu şehit düştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN