Eren Bülbül kimdir? Ne zaman şehit edildi, kaç yaşındaydı? Ölüm yılında anılıyor

Eren Bülbül kimdir? Ne zaman şehit edildi, kaç yaşındaydı? Ölüm yılında anılıyor

2017 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinde yuvalanan PKK'lı teröristlerin yerini emniyet güçlerine göstermek üzere bölgeye giden Eren Bülbül, çıkan çatışmada teröristler tarafından şehit edildi. 15 yaşındaki genci şehit eden eli kanlı teröristler, 2018 yılında Giresun'da düzenlenen operasyonda öldürüldü. İşte, Eren Bülbül biyografisi...

15 yaşında PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Eren Bülbül, ölümünün 4. yılında sevenleri tarafından anılıyor. Türkiye'yi yasa boğan Eren Bülbül, sosyal medyadaki paylaşımlarıyla dikkat çekmişti.

Sosyal medyada küçük yaşında odun taşırken çekildiği fotoğrafı ve "Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın" notuyla paylaşmıştı.

Sevenlerinin "İyi ki varsın Eren" sözleriyle hatırladığı Eren Bülbül, çalışkanlığıyla, cesaretiyle çevresine örnek olmuştu.

a-2275.jpg

EREN BÜLBÜL'ÜN HAYAT HİKAYESİ

1 Ocak 2002 tarihinde Trabzon'un Maçka ilçesinde dünyaya geldi.

Köprüyanı İlkokulu ve Çatak İlköğretim Okulu'ndan mezun olduktan sonra Maçka Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrenim görüyordu.

Eren Bülbül, köyünde ve yaylada yevmiye usulüyle bahçe işlerinde çalışarak ailesinin geçimine katkı sağlıyordu.

Trabzonspor taraftarıydı.

Annesi ve 12 kardeşiyle beraber Maçka'nın Köprüyanı mahallesinde yaşıyordu. Babası Hasan Bülbül 2016 yılında vefat etti.

611357e44e3fe01888267119.jpg

EREN BÜLBÜL NE ZAMAN VE NASIL ŞEHİT OLDU?

11 Ağustos 2017 günü Maçka'da Vazelon Manastırı yakınlarında polis ekipleri ile PKK arasında çıkan çatışmanın ardından, PKK'ya bağlı grup erzak almak amacıyla bölgedeki bir eve girdi.

Grubu, girdikleri evden erzak çalarken gören Eren Bülbül durumu jandarma ve polislerden oluşan ekibe haber verdi. 15 yaşındaki genç daha sonra PKK'lıların girdiği evi göstermek için güvenlik güçleriyle birlikte giderken, Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte PKK'lıların saldırısı sonucu yaralandı. Kaldırıldığı Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen şehit düştü.

Eren Bülbül, şehit olduğu 2017 yılında 15 yaşındaydı. Cenazesi Köprüyanı Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Oğlunun oraya götürülmesinde ihmal olduğunu dile getiren Eren Bülbül'ün annesi Ayşe Bülbül, "Eren'in oraya götürülmesi yüzde 100 değil, binde 1000 ihmaldir. Eren'i cuma namazından sonra bekleyip alıp gitmenin sonucunu istiyorum. Başbakanımızdan, bakanımızdan, yetkililerden Eren'in oraya neden getirildiğini öğrenmek istiyorum. Benim çocuğum şehit olmak isterdi ama askerde şehit olmak isterdi, kapının önünde değil" dedi.

6113580b4e3fe0188826711c.jpg

EREN BÜLBÜL NASIL ŞEHİT OLDU? FAİLLERİ BULUNDU MU?

Giresun'un Güce ilçesi kırsalında 31 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda gri kategorideki 'Şoreş' kod adlı Barış Coşkun ve 'Berxwedan' kod adlı Bedrettin Çeliker öldürüldü. Bu iki ismin Eren Bülbül ve Astsubay Ferhat Gedik'in hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren grupta yer aldıkları belirlendi.

15 Temmuz 2018 günü ise Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda saldırının faillerinden 'Zeynel' kod adlı Mehmet Yakışır ve 'Rodi' kod adlı Levent Dayan öldürüldü. PKK'nın Karadeniz sorumlusu olduğu ileri sürülen Mehmet Yakışır, İçişleri Bakanlığı'nın 'en çok aranan teröristler' listesinin kırmızı kategorisinde yer almaktaydı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Eren Bülbül, şimdi rahat rahat ismini anabiliriz. O kalleşler cehennemde, sen cennettesin. Kahraman jandarmamızı kutluyorum. PKK'nın sözde Karadeniz bölge sorumlusu 'Zeynel' kod adlı (kırmızı liste) Mehmet Yakışır ve 'Rodi' kod adlı Levent Dayan öldürüldü" ifadelerini kullandı.

611357e44e3fe01888267117.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN