Bakan tepki çeken hareketiyle ilgili konuştu: Bir anda oldu

Bakan tepki çeken hareketiyle ilgili konuştu: Bir anda oldu

Enkaz üstündeki görüntüsü tepki çeken Bakan Pakdemirli, "Her yer toz dumandı. Kendimi bir anda enkazın üzerinde buldum. Kızılay'dan görevli görevini yapmaya çalışıyordu. Bakan olarak telefonu elime aldım" dedi.

İzmir'de yaşanan 6.9 büyüklüğündeki deprem sonrası kente giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Bayraklı'da çöken bir binanın enkazının üstüne çıkarak, enkaz altında mahsur kalan Buse Hasyılmaz'la telefonla konuşması ve danışmanı tarafından görüntülenmesi tepki çekmişti. O anla ilgili konuşan Bakan Pakdemirli, "Kendimi bir anda enkazın üstünde buldum" diye konuştu.

İzmir Bornova'daki Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda kurulan çadır kente giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çadırlarda kalan depremzedeleri ziyaret etti.

Enkaz altındayken telefonla konuştuğu Buse Hasyılmaz'ın kurtarılmasıyla ilgili açıklama yapan Pakdemirli, kendisini bir anda enkazın üzerinde bulduğunu söyledi.

"ENKAZIN ALTINDA MORALE İHTİYACI VARDI"

Pakdemirli, "Çok büyük bir afet, her yer toz duman, kendimi bir anda enkazın üzerinde buldum. O sırada Kızılay'dan bir görevlimiz, işini çok iyi bir şekilde yapmaya çalışıyordu. Ama içerde kıpırdayamayan, üzerine ağırlık düşmüş, önünü görmeyen bir kızımız vardı. Yıkıntının altında moral verici, kendisini destekleyici bir şeyler duymaya ihtiyacı vardı" dedi. 

Buse'ye, "Ben Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli. Devlet olarak buradayız. Seni kurtarmak istiyoruz" dediğini aktaran Pakdemirli,  "Sadece ondan sakin olmasını ve bana tarif etmesini istedim" diye konuştu. 

Buse'nin tarifleri sonrası binayı bilen birisini yanına davet ettiğini aktaran Bakan Pakdemirli, "Nerede olabileceğini tahmin ettik, giriş katında olduğunu belirledik. Aldığımız bilgileri AFAD yetkilileri ile paylaştıktan sonra çalışmalar hızlı bir şekilde başladı. Binada ağır bir göçük vardı. 3-4 saat sonra ulaşabildik" dedi. 

Bu sürede Buse ile süre görüştüklerini ifade eden Bakan Pakdemirli sözlerine şöyle devam etti:

"Her 15 dakikada bir 3 dakika konuştuk. Buse'nin cep telefonunun pili bitti, annesinin telefonundan görüştük. Başlangıçta 'Hiçbir yeri göremiyorum, gözüm toprak dolu' diyen kızımız bizimle konuşmaya devam etti. Hala kıpırdama sorunu vardı. AFAD ve arama kurtarma ekiplerimizin özverili çalışmasıyla kendisine ulaşıldı. Tabii ki bizi çok memnun eden bir olay. Sağlam ve sağlıklı bir şekilde çıktı, ikinci hayatını yaşıyor" 

"NİKAH ŞAHİDİ OLACAĞIM"

Buse ile enkazdan çıkarıldıktan sonra hastanede telefonda görüştüğünü anlatan Bakan Pakdemirli, "Henüz travmayı atlatmış değil. Kendisine ikinci bir hayat bahşedildiğinin farkında. Annesini kaybetti, bir yandan çok üzgün... Uzun ve mutlu bir hayat onu bekliyor. Nurullah ile yakında nikahları olacak. Beni de nikah şahidi olarak görmek istediğini iletti. Ben de inşallah iki elim darda da olsa onlara nikah şahidi olmak istiyorum" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN