Bakanlık 28 ilde personel alımına başladı! Dev kadro açıldı: İçişleri Bakanlığı'nda çalışmak isteyenler dikkat!

Bakanlık 28 ilde personel alımına başladı! Dev kadro açıldı: İçişleri Bakanlığı'nda çalışmak isteyenler dikkat!

İş arayan insanlar internet üzerinden yayımlanan iş ilanlarını takip etmeye devam ediyor. Peki İçişleri Bakanlığı personel alım şartları nedir? Tüm detaylar haberimizde.

Kamu kurumlarında çalışmak isteyen adayların araştırmaları sürerken müjdeli haber İçişleri Bakanlığı'ndan geldi. Peki İçişleri Bakanlığı personel alım şartları nedir? Başvurular nasıl yapılacak? Başvurular başladı mı? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMLARI

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre bakanlık bünyesine merkez teşkilatı için 1 grafiker, 1 harita teknikeri, 1 arşiv uzmanı, 1 mütercim tercüman, 2 psikolog, 2 destek temizlik personeli, 5 avukat, 9 mühendis ve 13 büro personeli alımı yapılacak. Taşra teşkilatına ise 1 avukat, 1 arşiv uzmanı, 2 elektrik elektronik teknikeri, 3 bilgisayar mühendisi, 4 elektrik elektronik mühendisi, 16 destek temizlik personeli, 117 çağrı karşılama personeli, 156 büro personeli alımı olacak.

İçişleri Bakanlığı 335 Personel Alımı

 İçişleri Bakanlığı personel alımına başvuru yapmak için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48. madde kapsamında yer alan şartların taşınması gerekiyor. Aynı zamanda mesleki şart, KPSS puanı, eğitim şartı gibi şartlarda bulunuyor. 2022 senesinde yapılan KPSS kapsamında en az 60 puan almış olmak gerekiyor. İçişleri Bakanlığı personel alımları ile ilgili başvurular 11 Nisan tarihinde başladı ve 15 Nisan tarihinde sona erecek. Başvurular www.icisleri.gov.tr internet sitesinde Duyurular bölümünde yer alan İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvurusu linkinden e-Devlet sistemine giriş yaparak yapılacak. İçişleri Bakanlığı personel alımları ile ilgili diğer tüm şart ve detaylar resmi internet sitesinde yer alıyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN