Başbakan Binali Yıldırım: FETÖ 15 Temmuz'da belasını buldu

Başbakan Binali Yıldırım: FETÖ 15 Temmuz'da belasını buldu

Başbakan Binali Yıldırım teknoloji merkezinin açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım, Sabancı Üniversitesi Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi'nin açılış töreninde konuştu.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

"Akla yatırım yapmalıyız. Araştırma geliştirmeye yatırım yapacağız. 2002 yılında AR-GE'ye ayrılan yatırım yüzde 0,5 yani yüzde 1 bile değil. Bugün ise bu oran Gayri Safi Yurtiçi Hasılanın yüzde 1'in üzerine çıktı. Akla yatırım yapılan yatırım ülkeye daha büyük katma değer olarak dönecek.

AR-GE'NİN DAHA FAZLA OLMASI GEREKİYOR

AR-GE harcamalarında sektör yüzde 50'ye erişmiş. Üniversitelerde yüzde 40, devlet kurumlarında ise yüzde 10 seviyelerinde. Bizim istediğimizde bu. Sanayide AR-GE'nin daha fazla olması gerekiyor. 2008'de AR-GE ye ödenen para yaklaşık 2 milyar lira, 2015 yılında bu rakam 6 milyar lira... Vakıf üniversitelerine de bu yönde desteklerimiz var.

Ürettiklerimiz satıp, refahımızı yükselteceğiz. Vatandaşlarımıza iş imkanları yatacağız.

Yurtdışına satarken azimli, alırken nazlı olacağız. Daha çok üretip, daha çok satıp, cari açığımızı azaltmış olacağız. 2002 yılında 2 tane olan tekno parka sayısı bugün 66 tane var.

2023 yılına kadar 65 tane daha OSB yapılacak ve 1 milyon kişiye daha istihdam yaratılacak. 2015 yılında Türkiye 100 binin üzerinde marka başvurusu ile Avrupa'da en çok marka başvurusu yapan ülke olduk.

BELASINI BULDU

Bu ülke gerçeği 15 Temmuz'da gördü. Devletin her kurumuna sızmış, artık o hale gelmiş ki ülkenin sahibi de benim deyip, kafa tutmaya çalışıyor. En sonunda belasını buldu. Türkiye şimdi virüslerinden temizleniyor. Kaybettiğimiz zamanı telafi ederek zamanımızı telafi edeceğiz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN