Başbakan: Esad geçiş sürecinde olabilir ama gelecekte yeri yok - Son dakika haberleri

Başbakan: Esad geçiş sürecinde olabilir ama gelecekte yeri yok - Son dakika haberleri

Başbakan Binali Yıldırım'dan Suriye mesaj yayınladı. Yıldırım, " Suriye'nin etnik olarak bölünmesine izin vermeyiz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, daha önce dile getirdiği Suriye konusunda 6 ay içinde önemli gelişmeler yaşanabilir açıklamasının ardından gözler Türkiye'nin yeni politikasına çevrilmişti. Başbakan'dan bu konuda yeni bir açıklama geldi. Yabancı basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Binali Yıldırım özellikle Suriye'ye dair önemli mesajlar verdi.

Suriye'nin bölünmesine izin verilmeyeceğini dile getiren Binali Yıldırım,"Suriye'nin etnik olarak da bölünmesine izin vermeyeceğiz. Önümüzdeki 6 ayda Suriye'de daha aktif rol oynayacağız." açıklamasında bulundu.

"ESED GEÇİŞ SÜRECİNDE KALABİLİR AMA..."

"Esed geçiş sürecinde muhatap olarak kalabilir ama Suriye'nin geleceğine yeri yok" diyen Yıldırım, ABD'nin Gülen'in iade sürecini hızlandırması gerektiğinin altını çizdi.

İSTİHBARAT TEK ŞEMSİYE ALTINDA

Başbakan Binali Yıldırım ayrıca MİT'e yönelik yeni düzenleme için, iç ve dış istihbaratın tek bir şemsiye altında toplanacağını açıkladı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN