Begüm Akkaya: Babamın mezarı olsun istiyorum

Begüm Akkaya: Babamın mezarı olsun istiyorum

Geçtiğimiz yıl 30 Aralık'ta yanan 'Norman Atlantic' gemisinde kaybolan Dr. Hakan Akkaya'nın oyuncu kızı Begüm Akkaya sonunda isyan etti "Babam öldüyse hiç olmazsa bir mezarı olsun!"

Geçen yıl 30 Aralık günü Yunanistan'dan İtalya'ya giderken yanmaya başlayan "Norman Atlantic" adlı gemiden kurtulmak için 6 Yunanlı ile birlikte bir filikaya binen ve görevlileri arayıp "Burada çok sis var ve deniz dalgalı. Bir filikaya bindik. Lütfen bizi kurtarın." diyen Dr. Hakan Akkaya'dan 5 aydır haber alınamıyor.

Akkaya'nın oyuncu kızı Begüm Akkaya ise 5 aydır babasını arıyor. Habertürk'ün haberine göre Begüm Akkaya, "Bana göre kurtarma rezaleti yaşandı. Babam hayatta mı değil mi bilmiyorum. Organ mafyasının kaçırmış olabileceğini bile düşünüyorum. Bu belirsizlik beni çok etkiledi, psikolojik destek almaya başladım. Cumhurbaşkanı ve Başbakana e-mail atarak bilgi almak istedim. İki ay sonra Dışişleri'nden bir yetkili aradı ancak hiçbir gelişme olmadı. İtalya'ya DNA örneği göndermek istedim ama kabul etmediler" diye konuştu.

Başıboş dolaşan bir adam var dediler

İlerleyen günlerde araştırmalalrı sonucunda Roma sokaklarında başıboş dolaşan 50'li yaşlarında bir adam olduğunu duyup ümitlenen Begüm Akkaya'nın ümidi, yetkililerin "Böyle duyumlara aldırmayın, tüm sağlık ocakları ve kiliseler tek tek araştırılıyor." sözleri üzerine iyice kırılırken, Akkaya feribot firmasına 3 ay sürmesi gereken kurtarma çalışmalarının 2 haftada bitirildiği gerekçesiyle dava açtı.

15-05/23/begum-akkaya.jpg

Hiç değilse mezarı olsun

Babasının kaybolması üzerine zor günler geçiren Begüm Akkaya, kendisini Cumartesi Anneleri'ne benzettiğini söyledi. Begüm Akkaya, "Öldüyse babamın bir mezarı olsun istiyorum. Onun için yas bile tutamadım. Öldüğünü bilsem yas tutarım. İtalyan makamlarından babamın öldüğünü bildiren bir belge gelirse dinen ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağım. En azından içi boş da olsa adının yazılı olduğu bir mezarı olsun istiyorum" şeklinde konuştu.

Ödüllerimin sevinci buruk

Son iki ayda Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri ve Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde Mavi Dalga ve Nergis Hanım filmlerinde canlandırdığı karakterlerle 2 ödül alan Akkaya, "Ödüllerim benim için çok önemli, onlara baktıkça babamı hatırlıyorum. Ömrüm boyunca evimin bir köşesinde saklayacağım." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN