Benzin, dizel, lpg (otogaz) ne kadar? İşte akaryakıt fiyatları...

Benzin, dizel, lpg (otogaz) ne kadar? İşte akaryakıt fiyatları...

Benzinin litre fiyatına 17 kuruş zam yapılacak. Eşel Mobil Sistemi bu yıl benzin için ilk kez devreye girdi. Motorine de 15 kuruş zam geldi fakat EMS ile pompa satış fiyatlarına yansıtılmadı. İşte, güncel benzin, motorin, lpg (otogaz) fiyatları...

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), benzinin litre fiyatına bu gece yarısından (15 Aralık 2020 Salı gününden itibaren) geçerli olmak üzere; 17 kuruş zam yapılacağını duyurdu.

EPGİS'in açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Akaryakıt Ürünlerinde Fiyat Artışı 15/12/2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; benzinde 17 KRŞ/LT pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur."

BENZİN, MAZOT, LPG (OTOGAZ) FİYATLARI (ZAMSIZ)

* İstanbul'da benzinin litresi 7 lira 6 kuruştan, motorinin litresi 6 lira 58 kuruştan, LPG'nin litresi 3 lira 98 kuruştan satılıyor.

* Ankara'da benzinin litresi 7 lira 10 kuruştan, motorinin litresi ise 6 lira 63 kuruştan, LPG'nin litresi 4 lira 6 kuruştan satılıyor.

* İzmir'de benzinin litresi 7 lira 11 kuruştan, motorinin litresi ise 6 lira 66 kuruştan, LPG'nin litresi 3 lira 97 kuruştan satılıyor.

EŞEL MOBİL SİSTEMİ İLK KEZ DEVREYE GİRDİ

Motorin ve benzin fiyatlarında yaşanan artışın ardından, zammın vergi ayarlamasıyla karşılandığı Eşel Mobil Sistemi bu yıl benzin için ilk kez devreye alındı.

Motorine de 15 kuruş zam geldi ama artışın tamamı Eşel Mobil Sistemi gereği vergi ayarlaması ile ÖTV'den karşılandığından pompa satış fiyatlarına yansıtılmayacak.

Buna göre, benzinin fiyatında yaşanan 21 kuruşluk artışın 17 kuruşu pompaya yansıtılırken, kalan 4 kuruşluk artış vergiden karşılanacak.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalamasıyla dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN