İkinci el araç fiyatları bu yıl ilk kez geriledi! İşte ikinci el araba fiyatları

İkinci el araç fiyatları bu yıl ilk kez geriledi! İşte ikinci el araba fiyatları

Markaların kasım ayının sonlarına doğru hız kazanan kampanyaları yılın son ayında da devam ederken, sıfır araçlardaki bu kampanyalar ikinci ele de etki etti. Yüzde 85 artış yaşanan 2020'de fiyatlar ilk kez geriledi. İşte Reno, Fiat, Pejo, Opel fiyatları

Koronavirüs etkisi altında geçilmeyen her normal yılda otomotiv sektörü kasım ve aralık ayında markaların ciddi kampanyalar ile gündeme geldiği ve satışların yüksek seviyelere çıktığı aylar olarak göze çarpar. Fakat 2020 yılı farklı kimliğini burada da gösterdi. İkinci el araç fiyatları, bu yıl içinde yüzde 80'leri aşan artışla astronomik rakamlara çıkmıştı. İlk kez fiyatlarda düşüş görüldü.

İKİNCİ EL OTOMOBİL FİYATLARI DÜŞÜYOR MU?

İkinci el fiyatlarının yıl boyunca çok yüksek seyretmesine karşın özellikle kurumsal ikinci el firmaları yetkilileri bu fiyat artışlarının suni olduğunu, noterdeki gerçek satış rakamlarının pazarlıklar sonrası normal seviyelere çekildiğini vurguluyordu. Sıfır araçlardaki özellikle üretimde yapılan fazla mesailer ile birlikte yerli üretim araç bulunurluğu da ciddi ölçüde artınca, tüketicinin ikinci el araca yönelttiği talep azaldı.

İKİNCİ EL ARAÇ FİYATLARINDA SON DURUM

Özel araca talebin artmasının en büyük nedenlerinden biri de, koronavirüs (covid-19) salgınıydı. Fakat şirketlere giden kişilerin sayılarının yeniden azalması ve evden çalışmanın yeniden artması, şehirlerarası seyahat eden kişi sayısının da yaza göre çok azalması ulaşıma olan ihtiyacın düşmesine neden oldu oldu. Bununla birlikte sıfır araç kampanyaları, ikinci eli yatırım aracı olarak görenleri de temkinli davranmaya itti. Bu da fiyatların biraz da olsa düşmesini sağladı.

Otomotiv sektöründe yaşanan bu değişim ile birlikte ikinci el fiyatlarında yaşanan düşüş modellere göre değişiklik göstermekle birlikte yüzde 12'ye kadar vardı.

GÜNCEL İKİNCİ EL ARABA FİYATLARI

* Fiat Egea 130 bin TL
* Dacia Sandero Stepway 133 bin TL
* Peugeot 301 138 bin TL
* Volkswagen Polo 130 bin TL
* Opel Insignia 225 bin TL
* Renault Clio 142 bin TL
* KIA Picanto 154 bin TL
* Audi A3 Sportback 325 bin TL
* BMW 118i 274 bin TL
* Citroen C-Elysee 161 bin TL
* Honda Civic 280 bin TL
* Land Rover Discovery Sport 695 bin TL
* Mercedes A180 284 bin TL
* Seat Ibiza 212 bin TL
* Ssangyong Korando 157 bin TL
* Suzuki Swift 192 bin TL
* Toyota Corolla 107 bin TL

İKİNCİ EL ARABA FİYATLARI 2021'DE NASIL OLACAK, ARTACAK MI?

Arz-talep dengesinin bozulması ile birlikte ikinci el piyasasında artışın devam etmesine neden olan olan bir diğer etken de, ikinci el otomobilin yatırım aracı olarak kullanılması oldu. Fiyatların 2021 yılında da artışa devam edeceğini açıklayan uzmanların yorumlarından sonra vatandaşlar ikinci el araba al sat yapmaya ya da ikinci el arabayı yatırım aracı olarak görmeye başladı. 

Koronavirüs salgının etkisiyle vatandaşların yatırım araçlarına yönelmesi, toplu taşıma kullanmak istemeyen vatandaşların araç almak istemesi ve bankaların ikinci el araç piyasasına özel kampanyalar yapması gibi çeşitli nedenler vatandaşları ikinci el araba almaya yönlendirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN