Bernie Sanders, Walton'ı yine eleştirdi! 'Saatlik 15 dolar ödemeye gücü yeter'

Bernie Sanders, Walton'ı yine eleştirdi! 'Saatlik 15 dolar ödemeye gücü yeter'

ABD'li senatör Bernie Sanders, Walmart'ın kurucusu Robson Walton'u yine işçilere verdiği ücretler nedeniyle eleştirerek, "Antika bir araba koleksiyonuna tahmini 226 milyon dolar ödeyebiliyorsa Walmart'ın tüm çalışanlarına saatlik en az 15 dolar ücret ödemeye gücü yetebilir" dedi.

EDA NARİN | KARAR

ABD Vermont Senatörü Bernie Sanders, Amerikalı iş insanı ve ABD'nin en yaygın süpermarket zinciri Walmart'ın kurucusu Robson Walton'un işçilerine verdiği ücreti Twitter hesabından yaptığı paylaşımla eleştirdi.

"SAATLİK 15 DOLAR ÖDEMEYE GÜCÜ YETEBİLİR"

Sanders, paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Eğer Walmart'ın kilit sahibi Rob Walton 12 Ferrari, 6 Porsche, 2 Maserati ve 1963 model Covette Grand Sport Roadster'ın olduğu antika bir araba koleksiyonuna tahmini 226 milyon dolar ödeyebiliyorsa Walmart'ın tüm çalışanlarına saatlik en az 15 dolar ücret ödemeye gücü yetebilir."

BERNIE SANDERS, WALMART'I DAHA ÖNCE DE ELEŞTİRMİŞTİ

Bernie Sanders, sık sık Walmart'ın işçilere ödediği ücretleri eleştiriyor. Walmart ise çalışanlarına verdiği ücretle gündeme gelerek, tartışamalara konu olmaya devam ediyor. 2019 yılında "dünyanın en zengin ailesi" ünvanına erişen ailenin servetinin 2019'da 191 milyar dolara çıktığı tahmin ediliyor.

Aile servetine servet katarak saatte 4 milyon dolar kazanırken, Walmart işçileri ise saatte ortalama 11 dolar alıyordu.

Bernie Sanders, gelir adaletsizliğini sosyal medyada eleştirmişti. Twitter'dan "Walton ailesine söylüyorum, daha fazla bahane yok. İşçilerinize geçinmeye yetecek kadar ücret ödeyin, saatte en az 15 dolar" diye yazmıştı.

WALMART'IN KAZANCI NE KADAR?

Dünya çapında 11 binden fazla mağazası ve 514 milyar dolarlık cirosuyla, gelir bakımından dünyanın en büyük perakendecisi olan Walmart'ın yüzde 50 hissesi Walton ailesinin elinde. Bu ailenin 2018'deki kazancı dakikada 70 bin, saatte 4 milyon ve günde 100 milyon dolar.

Forbes'a göre net değeri 19,7 milyar Amerikan dolarıdır.

Türkiye'nin 500 büyük şirketinin toplam net satış değeri Amerikan perakende devi Walmart'ın 514,4 milyar dolar olan satışlarının yüzde 58,4'üne ancak erişiyor.

ROBSON WALTON KİMDİR?

Amerikalı iş insanı Robson Walton, Walmart'ın kurucusu Sam Walton'un en büyük oğludur. Columbia Üniversitesi'nden 1969 yılında mezun oldu.

Walmart'ın kurucusu Sam Walton 1992'de hayata veda etti. Ardından Walton'ın oğlu Rob yönetim kurulu başkanı oldu. 2016'da ise Steuart Walton, Walmart yönetim kurulunda babası Jim'in yerini aldı.

Babasının ölümünden 2 gün sonra Walmart'ın başkanlık koltuğuna oturdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN