Beş Göz İttifakı istihbarat servisi: Koronavirüs Çin'deki bir laboratuvardan dışarı sızdı

Beş Göz İttifakı istihbarat servisi: Koronavirüs Çin'deki bir laboratuvardan dışarı sızdı

Avustralya, İngiltere, Kanada, Yeni Zelanda ve ABD istihbarat teşkilatlarının kurduğu 'Beş Göz İttifakı', koronavirüsün (corona virüs) Çin'deki bir laboratuvardan dışarı sızdığına yönelik bir rapor yayınladı.

Avustralya, İngiltere, Kanada, Yeni Zelanda ve ABD istihbarat teşkilatlarının Çin’in faaliyetlerini izlemeye yönelik oluşturdukları “Beş Göz İttifakı” adlı istihbarat servisinden sızan bir rapora göre, Çin koronavirüs konusunda yalan söylüyor.

The New York Post'un haberine göre, rapor, Çin'in virüsün insandan insana bulaştığı bilgisini sakladığını ve Batı'nın aşıyı bulamaması için virüs örneklerini vermeyi reddettiğini iddia ediyor.

WUHAN VİROLOJİ ENSTİTÜSÜ'NDEN YAYILMIŞ

15 sayfalık araştırma, virüsün Wuhan Viroloji Enstitü'sünden yayıldığına işaret ediyor. Başlangıçta komplo teorisi olarak reddedilen bu iddia, Çinli yetkililerin virüsün canlı hayvan pazarından yayıldığı konusunda yalan söylediğini öne sürüyor.

Haberde, üst düzey bir istihbarat kaynağının Fox News'e yaptığı dikkat çekici açıklama şöyle verildi:

"LABORATUVARDAN ÇIKMIŞ"

“İstihbarat teşkilatlarının bir çoğu, corona virüsünün Wuhan'daki laboratuvardan çıktığını düşünüyor, virüsün yanlışlıkla dışarıya taşındığına inanıyor.”

Aralık ayının başından itibaren virüsün insandan insana bulaştığına dair kanıtların yer aldığı iddia edilen raporda, Çin'in bu bilgiyi 20 Ocak'a kadar sakladığı ve inkâr ettiğinden söz ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN