Beyrut'taki patlamada ölü sayısı 113'e yükseldi

Beyrut'taki patlamada ölü sayısı 113'e yükseldi

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen patlamada ölü sayısı 113'e yükseldi. Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan yaralı sayısının da yaklaşık 4 bin olduğunu duyurdu.

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, Beyrut Limanı'nda dün meydana gelen patlamada ölü sayısının 113'e yükseldiğini açıklarken, "Yaklaşık 4 bin yaralı onlarca da kayıp var" dedi.

En az 113 kişinin ölümü, 4 binden fazla kişinin de yaralanmasına yol açan patlamadan sonra ülkede üç günlük yas ilan edildi.

"AFET BÖLGESİ" İLAN EDİLDİ

Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun, patlamaya, altı yıldır liman bölgesinde yeterli güvenlik önlemi alınmadan tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın yol açtığını açıklamıştı. Lübnan Yüksek Savunma Konseyi, Beyrut'u bir "afet bölgesi" ilan etti ve Beyrut'ta 2 hafta süreli olağanüstü hâl ilan edildi.

Beyrut Valisi, şehrin yarısının patlamadan hasar gördüğünü ve yaklaşık 300 bin kişinin evsiz kaldığını söyledi. Valinin tahminlerine göre oluşan maddi hasar 3 ila 5 milyar doları buluyor.

Fransa Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yarın Lübnan'a destek ziyareti yapacağını açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN