BİLSEM sorgulama ekranı erişime açılıyor | Özel yetenekli öğrenciler için beklenen gün geldi

BİLSEM sorgulama ekranı erişime açılıyor | Özel yetenekli öğrenciler için beklenen gün geldi

4 Ocak itibarıyla başlayan ve 11 Ekim’de sona eren 2020 BİLSEM sorgulama ekranı 14 Ekim itibarıyla erişime açılıyor. Peki BİLSEM sınav sonuçları 2020 sorgulama ekranına nasıl ulaşılır? MEB tüm bilgileri paylaştı…

Özel yetenekli öğrencilerin kendi potansiyellerini görmeleri ve topluma katkı sağlamaları için tüm Türkiye’de oluşturulan BİLSEM kurslarında yapılan sınavların sonuçları için heyecanlı bekleyiş tamamlandı. Öğrenciler, BİLSEM sorgulama ekranı üzerinden aldıkları puanları görüntüleyebiliyor.

BİLSEM SINAV SONUÇLARI 2020 SORGULAMA EKRANI ERİŞİME AÇILIYOR

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanan takvime göre, BİLSEM sınav sonuçları 2020 sorgulama ekranı 14 Ekim 2020’de http://meb.gov.tr internet sitesi üzerinden erişime açılıyor. 

Grup tarama uygulama sonuçlarına itirazları için başvurular ise 16 Ekim ve 22 Ekim tarihleri arasında alınacak. İl tanılama sınav komisyonlarınca bireysel değerlendirme randevuları 2 Kasım ve 6 Kasım tarihlerinde verilecek.

Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); örgün eğitim kurumlarında eğitimlerini sürdüren ve görsel sanatlar ya da müzik, genel zihinsel yetenek bölümlerinde özel yetenekli olarak bilinen öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst seviyede kullanmalarını sağlamak için destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini görmeleri, kendilerine ve topluma katkı sağlamaları adına okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı tanınan bilim ve sanat merkezleri tüm Türkiye’de hizmet veriyor.

bilsem-sorgulama-ekrani-erisime-aciliyor-ozel-yetenekli-ogrenciler-icin-beklenen-gun-geldi.jpeg

BİREYSEL DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIR?

Bireysel zeka testi sonuçlarına göre BİLSEM'E kayıt hakkı elde edilir. Bu testte başarılı olanlar, genel zihinsel yetenek alanında kayıt hakkı elde eder. Rehberlik ve Araştırma Merkezleri koordinesinde resim ya da müzikte yetenek sınavı açılır. Yetenek sınavında komisyon tarafından belirlenen puanı alan öğrenciler de resim ya da müzik yetenek alanı öğrencisi olarak BİLSEM’e kayıt edilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN