Bitlis'te karantina kararları

Bitlis'te karantina kararları

Bitlis'in Hizan ilçesinde koronavirüs (corona virüs) tedbirleri kapsamında bir köy, bir mezra ve bir apartman karantina altına alındı

Bitlis'in Hizan ilçesi için peş peşe karantina kararları alındı.

Hizan Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği, ilçeye bağlı bir köy, mezra ve apartmanın karantinaya alınmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

14 GÜN GİRİŞ-ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

"İlçemize bağlı Horozdere köyü ve Gayda köyüne bağlı Kayalar mezrasının bugün geçici süreyle karantinaya alınmasına, köy ve mezranın giriş ve çıkışlarının kapatılmasına karar verilmiştir. İlçenin Yenikent Mahallesi'ndeki bir apartmanın da bugün karantinaya alınmasına, apartmana giriş ve çıkışların yasaklanmasına karar verilmiştir.

Apartmanda ikamet eden ve iş devamlılığı zorunlu olan emniyet ve jandarma ile sağlık personelinin ilgili kısıtlama ve karantina kararından muaf sayılacaktır. Karara uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanacaktır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN