Blackberry efsanesi Ağustos'ta bitiyor

Blackberry efsanesi Ağustos'ta bitiyor

Daha önce yeni modeller üretmeyeceğini açıklayan Blackberry, mevcut modellerin satışını da Ağustos ayı itibarıyla sonlandıracağını açıkladı.

KARAR/ALMANYA

Blackberry, cep telefonu piyasasından resmen çekiliyor. Şirket dört yıl önce cep telefonu geliştirmekten vazgeçtiklerini açıklandı. 2016 yılında TCL Communikation isimli Çin firması tarafından alınan Blackberry’nin mevcut modellerinin üretimi devam etmişti.

TCL tarafından twitter aracılığı ile yapılan açıklamada TCL’nin Ağusto ayından itibaren artık Blackberry satmayacağı belirtildi.  Buna gerekçe olarak ise TCL’nin söz konusu tarih itibarıyla Blackberry cihazlarını geliştirme, üretme ve satma lisansının son bulması gösterildi.

Blackberry’nin bir dönem başarılı bir cep telefonu olması telefon üzerindeki klavyenin kullanımının rahat olmasını bağlanıyor. Blackberry kullanıcıları bu yazım konforu nedeniyle telefonu tercih ediyordu. Ancak 2007 yılında dokunmatik I Phone ile birlikte dokunmatik ekranların çıkması Blackberry’nin bu avantajını sonlandırdı. O yıllarda cep telefonu piyasasında yüzde 20,1 olan pazar payı bugün sıfırlara inmiş durumda.

TCL Ağustos ayında da deposunda kalmış Blackberry’leri satacak. Ancak bu tarihten sonra daha cok kendi üretimi olan cep telefonlarına yoğunlaşacak. TCL’nin piyasaya sunduğu üç androit telefon arasında 5G teknolojileri ile çalışan bir cihaz da bulunuyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN