BM'de dikkat çeken kare: Türkiye ile ABD başbaşa

BM'de dikkat çeken kare: Türkiye ile ABD başbaşa

BM Güvenlik Konseyi, talebi üzerine İdlib'de artan gerginliği görüşmek üzere acil toplandı, burada konuşan Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Sinirlioğlu "Türk kuvvetleri o bölgede yalnızdı ve kasıtlı hedef alındı" dedi. Toplantı sonrası Sinirlioğlu, ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Craft ile başbaşa konuştu, o anlar kameralara da yansıdı.

BM Güvenlik Konseyi, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, Belçika, Estonya ve Dominik Cumhuriyeti'nin talebi üzerine İdlib'de artan gerginliği görüşmek üzere acil toplandı.

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu da burada bir konuşma yaptı.

"TÜRK ASKERLERİ KASITLI HEDEF ALINDI

Sinirlioğlu ''Türk kuvvetleri o bölgede yalnızdı ve kasıtlı hedef alındı'' dedi.

Türk konvoyunun nerede olduğuna dair öncesinden Rus güçleri ile yazılı bir şekilde koordinasyon yapılması ve ilk saldırının ardından derhal uyarıda bulunulmasına rağmen hava saldırılarının devam ettiğini belirten Sinirlioğlu, yaralı askerler için gönderilen ambulansların bile hedef alındığını söyledi.

"RUSYA İLE DİYALOĞUMUZ DEVAM EDİYOR"

Türkiye'nin Rusya ile diyaloğa devam ettiğini ve hatta bu alçakça saldırının gerçekleştiği gün Rusya'dan bir delegasyonun Ankara'da olduğunu kaydeden Sinirlioğlu, ''Rus tarafına bir kez daha gözlem noktalarımızı terk etmeyeceğimizi ve askeri takviyelere devam edeceğimizi ilettik'' dedi.

TOPLANTI SONRASI İKİLİ GÖRÜŞME

Toplantı sonrası Sinirlioğlu, ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Kelly Craft ile başbaşa konuştu. İkilinin görüşmesi foto muhabirler tarafından görüntülendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN