Boğaziçi’nin bütün ödülleri Kumbara’ya

Boğaziçi’nin bütün ödülleri Kumbara’ya

Salgın sürecinden beri normal şartlarda düzenlenen ilk festival olan Boğaziçi Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu. Festivalde Bulgar yönetmen Svetla Tsotsorkova’nın ‘Sister’ filmine ‘En İyi Film’ ödülü verildi. Kumbara ise ödülleri topladı.

SALİHA SULTAN | KARAR

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla İstanbul Medya Akademisi ve Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği iş birliğiyle düzenlenen ve 8’inci yılında saygın festivaller arasında yerini alan Boğaziçi Film Festivali 30 Ekim akşamı Feriye’de gerçekleştirilen ödül töreniyle sona erdi.

Bu yıl ‘Her Şeye Rağmen’ sloganıyla seyircilerin filmleri, salgın tedbirleri kapsamında salonlarda izlediği festivalin ödül töreninde konuşan festivalin artistik direktörü Emrah Kılıç açılışta yaptığı konuşmada, sinemanın her şeye rağmen devam etmesi adına ellerinden geleni hep beraber yapacaklarını belirterek “Pandemi sinemayı özellikle de sektörümüzü çok etkiledi. Umarım en yakın zamanda normal şartlarda birbirimizle kucaklaştığımız, bu yolda filmleri çok daha özgürce, çok daha samimi bir şekilde tartışabildiğimiz ve bir araya geldiğimiz bir zamanda 9. Boğaziçi Festivali’nde görüşürüz” dedi.

‘KUŞLAR YASINA GİDER’ TRT ORTAK YAPIMIYLA GELİYOR

Festivalde, toplam 5 kategoride, 95 bin lira ödülün verildiği Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nda, En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film Ödülü’ne Bulgar yönetmen Svetla Tsotsorkova’nın ‘Sister’ filmi layık görüldü.

En İyi Yönetmen ödülünü Chiara Bellosi, En İyi Kadın Oyuncu ödülünü ‘Sister’ filmindeki performansıyla Monika Naydenova, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü yine ‘Sister’ filmindeki rolüyle Asen Blatechky ve Jüri Özel Ödülü’nü TRT World yapımı ‘Kodokushi’ adlı film ile Ensar Altay aldı.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda ‘En İyi Ulusal Uzun Metraj Film’i, yönetmenliğini ve senaristliğini Ferit Karol’un üstlendiği, kendi halinde bir aile babası olan Orhan’ın zor günler geçirdiği süreçte ailesiyle arasındaki ilişkiye odaklanan Kumbara filmi oldu.

100 bin lira değerindeki Altın Yunus Ödülü’nü kazanan Karol ödülünü alırken “Beklemediğim bir ödüldü. Böyle bir seçki içinde yer almak benim için gurur verici. Çok güzel filmlerle yarışmak çok iyiydi. Bu iş tek başına yapılacak bir şey değil. Oyuncularım başta olmak üzere yapımcılarım ve diğer ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim” ifadeleriyle ödül için teşekkür etti.

Film aynı zamanda En İyi Senaryo ödülünü alırken, filmin oyuncuları Gülçin Kültür Şahin En İyi Kadın ve Murat Kılıç da En İyi Erkek oyuncu ödüllerine değer görüldüler. Festivalin endüstri bölümü Bosphorus Film Lab’ın Pitching Platformu kategorisinde verilen TRT Ortak Yapım Ödülü ise Hasan Ali Toptaş’ın romanında uyarlanan ‘Kuşlar Yasına Gider’ filmiyle Ali Aydın’a, Postbıyık Renk Düzenleme Ödülü ‘Karine’ filmiyle Bilal Petek’e, Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü de ‘Kar ve Ayı’ filmiyle Selcen Ergun’a sunuldu.

EN İYİ KISA BELGESEL SURİYELİ GENÇ YÖNETMENİN

Festivalin ulusal ve uluslararası kısa kurmaca film yarışmalarında En İyi Uluslararası Kısa Kurmaca Film Ganalı yönetmen Anthony Nti’nin ‘Good Night’ filmi seçilirken, En İyi Ulusal Kısa Kurmaca Film Murat Uğurlu’nun ‘Tapınak’ filmi oldu. Bu yıl Ulusal Kısa Belgesel Film Yarışması’nda ise En İyi Uluslararası Kısa Belgesel Film ödülüne ‘The Golden Buttons’, En İyi Ulusal Kısa Belgesel Film ödülüne Suriyeli bir mültecinin İstanbul’daki ilk yılını anlatan ve yönetmen koltuğunda dört yıldır Türkiye’de yaşayan Suriyeli Malaz Usta’nın oturduğu ‘Sürgünde Bir Yıl’ filmi değer görüldü.

FİLM-YÖN’ÜN İLK SEÇİMİ MAVZER

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda, En İyi Yönetmen ödülü ‘Gölgeler İçinde’ filmiyle Erdem Tepegöz’e verilirken, Jüri Özel ödülünü Mavzer filmiyle Fatih Özcan, En İyi Kurgu ödülünü ‘Gelincik’le Fırat Terzioğlu, En İyi Görüntü Yönetmeni ödülünü ise yine ‘Gölgeler İçinde’ filmiyle Hayk Kirakosyan aldı. Yarışma kapsamında ayrıca bu yıl ilk kez Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda, Mehmet Eryılmaz, Melisa Önel ve Selim Evci’den oluşan Film Yönetmenleri Derneği jürisi FİLM-YÖN En İyi Yönetmen ödülünü Mavzer filmiyle Fatih Özcan’a verdi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN