Bu kadının büyük nesnelerden ödü kopuyor

Bu kadının büyük
nesnelerden ödü kopuyor

İngiltere'de yaşayan Amy Carson adlı kadının, gemi, otobüs gibi büyük nesnelerden korku duymasına neden olan "megalofobi", hayatını zehir ediyor. Kadın sokakta korkmadan yürüyemiyor.

33 yaşındaki İngiliz Amy Carson'ın, büyük bir nesneyle karşılaştığı zaman korkudan ödü kopuyor. İngiliz kadın, gemi, uçak, otobüs, büyük bir bina ve hatta bulutlardan bile inanılmaz derecede korku duyuyor.

Daily Mail'da yayımlanan habere göre, bu durumun nedeni “megalofobi” adlı bir rahatsızlık. “Büyük nesnelerden korkma durumu” olarak tanımlanan bu fobi, gündelik hayatta karşılaşılan her türlü büyük şeyin, Carson'ın gözüne canavar gibi görünmesine neden oluyor.

15-07/27/2acc036400000578-0-image-a-37_1437730837682.jpg
Sadece gerçekte değil, ekranda görünce de korkuyor.

En çok gemilerden korkuyor

Büyük bir şey gördüğü zaman nefesinin kesildiğini ve ter içinde kaldığını söyleyen Liverpool'lu kadın “Cansız şeylerden sanki canlılarmış gibi korkuyorum. En çok korktuğum şeyse büyük gemiler” diyor. Carson, büyük nesneler görmenin kendisinde panik atağa yol açtığını söylüyor.

Hem korkuyor, hem de bakmadan duramıyor

Megalofobinin br belirtisi olarak, büyük nesnelerden korkan Carson, aynı zamanda onlara bakmak için durdurulamaz bir istek duyuyor. Carson'ın erkek arkadaşı, sevgilisini bazen geceleri internette gemi ve uçak resmi ararken bulduğunu söylüyor.

İngiliz kadın bu durumu “bağımlılık ve kendine işkence yapmak” olarak tanımlıyor.

15-07/27/2acc02c500000578-0-image-m-28_1437730508361.jpg
Arkasına dönmesi kendisi için kötü olabilir.

Psikolojik destek şart

Megalofobi, kişinin geçmişinde yaşadığı bazı olaylara bağlı olarak ortaya çıkabildiği gibi, tamamen nedensiz yere de gözlenebiliyor. Uzmanlar, megalofobiklerin psikolojik ve psikiyatrik destek alması gerektiğini, aksi takdirde depresyon gibi başka sorunların ortaya çıkabileceğini belirtiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN