Bülent Turan'dan 3 ismin vekilliğinin düşürülmesine ilk yorum: Usuli bir işlemdir

Bülent Turan'dan 3 ismin vekilliğinin düşürülmesine ilk yorum: Usuli bir işlemdir

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP'li Enis Berberoğlu, HDP'li Leyla Güven ve HDP'li Musa Farisoğulları'nın milletvekilliğinin düşürülmesi ile ilgili, "Usuli bir işlemdir. Konu Meclis’in takdirinde değildir" açıklamasını yaptı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan Twitter adresinden 3 ismin milletvekilliğinin düşürülmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Turan’ın mesajı şöyle

"Meclis’te gerginliğe sebep olan milletvekilliğinin düşürülmesi usuli bir işlemdir. Konu Meclis’in takdirinde değildir. Silahlı terör örgütüne üye olmak, devlet sırrını açıklamak vs suçlarından kesinleşen yargı kararlarının sadece Mecliste okunmasına ilişkin yapılan bir işlemdir.

Ayrıca esas olan dokunulmazlıktır. Ancak, bu süreç 26. dönemde HDP ve CHP’nin çok ağır ithamlarla “kaldırın dokunulmazlıkları” şeklindeki talebiyle dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla başlayan bir süreçtir. Yani “dokunulur” vekilliği icat edenler, bugün bu görüntüyü yaşayanlar!"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN