Burdur'da toplu taşıma araçlarına defenfekte uygulandı

Burdur'da toplu taşıma araçlarına defenfekte uygulandı

Burdur Belediyesi, koronavirüse karşı önlem almak için toplu taşıma araçları ve kapalı duraklarda yıkama ve dezenfekte uygulaması yaptı. Belediye oluşabilecek mikrobik ve bakteriyel durumları önlemek için düzenli olarak kapsamlı temizlik çalışması yapmaya devam edecek.

Burdur Belediyesi Ekipleri, otobüs ve kapalı duraklarda yürütülen çalışmalar kapsamında, özel kıyafetler giyip, maske takarak toplu taşıma araçlarına dezenfekte işlemi yapıyor. Türkiye’de henüz pozitif bir vaka görülmese de son ayların tehlikeli hastalığı koronavirüse karşı önlem almak isteyen Burdur Belediyesi, dezenfekte çalışmalarını yoğunlaştırdı.

'HİJYENE DİKKAT EDİLECEK'

Kent halkının her anlamda hizmet almasının önemine dikkat çeken Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, süreçte normal şartlara dönülünceye kadar dezenfekte çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Dezenfekte çalışmaları sırasında insan sağlığı için tehlike yaratmayacak ürünler kullandıklarına da dikkat çeken Ercengiz, “İlaçlamayı uluslararası kalite belgeli ve Sağlık Bakanlığı ruhsatlı korozif, kanserojen ve genlere zarar vermeyen, cildi ve gözleri tahrip etmeyen organik maddeler ile yapıyoruz. Personelimiz yolcu tutamak ve tutamak boruları, koltuk ve kapı tutma yerleri gibi temasın yoğun olduğu yerleri özellikle ilaçlıyor. Bu hastalıklara karşı vatandaşlarımızın da toplu taşımayı tercih ettiklerinde duyarlı olmalarını istiyoruz. Yolcularımız, öksürme ve hapşırma sırasında ağızlarını tek kullanımlık mendiller ile kapatıp, sık sık bol sabun ile ellerini yıkarlarsa ortak kullanım alanımız olan toplu taşıma araçlarımızda daha hijyenik bir ortam yaratmış oluruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN