Casio akıllı saat yapacak

Casio akıllı saat yapacak

Akıllı saatlerin atası sayılan modelleriyle hayatlarımızı değiştiren Casio, kendi akıllı saatiyle önümüzdeki yıl rekabete katılıyor. İşte alınan ilk duyumlar.

Dijital asistanlar, Türk insanının hayatına bir ölçüde Almanya’dan gelen akrabaların getirdiği o dönemin son teknolojisi sayılan Casio saatler ve "databank" adlı cihazlarla girdi. Doksanlı yıllarda bir saate akıllı demek için, onunla televizyonda kanal değiştirebiliyor olmanız gerekiyordu. Hesap makineli saatler, hatta çeviri yapan dijital saatler her yaştan teknoloji meraklısının hayalini süslüyordu. Hepsinin de üstünde Casio yazıyordu.

Zamanı ileri sardığımızda bugün akıllı saat teknolojisinin geldiği noktada, Casio’nun geride kaldığını görebiliyoruz. Bluetooth ve GPS destekli bazı modeller yayınlanmasına karşın, akıllı saatlerin yaygın özellikleri henüz Casio’larda görünmedi. Ancak bu durum WSJ’nin aldığı bilgiye göre önümüzdeki yıl değişecek.

İlk hedef 80 milyon dolar

Casio’nun 2016 yılında piyasaya süreceği kendi akıllı saati, üstün teknolojiden ziyade dayanıklılık ve konfora odaklanacak. Casio’nun yeni patronu Kazuhiro Kashio, cihazı tanımlarken "kolay bozulmayan, takması kolay ve iyi hissettiren bir cihaz" yapacaklarını belirtiyor ve "saat şeklinde bir akıllı cihaz yerine, bazı akıllı özelliklere sahip bir saat" yapacaklarını söylüyor.

En uygun fiyatlı olan Apple Watch Sport modeliyle aynı fiyat aralığında, 350-400 dolar seviyesinde olacağı belirtilen saatin Mart 2016’da ABD ve Japonya’da piyasaya sürülmesi planlanıyor. Casio yöneticisi özellikle açık hava aktivitelerini seven erkekleri odakladıkları bu ürünle 80 milyon dolarlık satışa ulaşmayı hedeflediklerini belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN