Cavit Çağlar kimdir, kaç yaşında, nereli? Olay TV'yi neden kapattı?

Cavit Çağlar kimdir, kaç yaşında, nereli? Olay TV'yi neden kapattı?

2019'da kapanan Bursa'nın yerel televizyon kanalı Olay TV'nin 30 Kasım 2020 tarihinde ulusal kanal olarak yayınlarına başlayacağını açıklayan Cavit Çağlar, Olay TV'nin hissesinin yüzde 100 kendisine ait olduğunu söyledi. İşte biyografisi...

1994-2019 yılları arasında yayın yapan Bursa'nın yerel televizyon kanalı Olay TV, iş insanı Cavit Çağlar'ın sahipliğinde İstanbul'da ulusal kanal olarak yeniden yapılanıyor. Kadrosuna Süleyman Sarılar, Nevşin Mengü, Cem Tekel, Özlem Akarsu Çelik, Duygu Demirdağ, Ali Ekber Aydın, Şafak Ongan, Nazlı Bolak, Evren Aydın, Ayhan Kudat, Tarık Ünlü, Alican Uludağ, Kenan Şener, Gökhan Kayış, Özgen Aydos, Melis Danişmend ve Nuri Çolakoğlu gibi isimleri dahil eden Olay TV'yi satmadığını ve kendisine ait olduğunu açıklayan iş insanı Cavit Çağlar, sağda ya da solda değil merkezde duracaklarını belirterek haber politikasına karışmayacağını söyledi. Detaylar haberimizde...

OLAY TV'NİN SAHİBİ KİM?

İş insanı Cavit Çağlar, Olay TV'nin sahibidir. 1994'te Bursa'da kurulan Olay TV, 31 Ekim 2019 tarihinde yayın hayatına son vermiştir. Bursa Gürsu'daki merkezini İstanbul Kağıthane'ye taşıyarak 30 Kasım 2020'de yeniden yayına başlayacaktır. Daha önce yerel kanal olan Olay TV, yeni yayın döneminde ulusal kanal olarak ekranlara gelecektir.

Sözcü gazetesinden Serpil Yılmaz'a konuşan Cavit Çağlar, kanalın yüzde 100 hisselerinin kendisine ait olduğunu ve Olay TV'nin patronunun kendisi olduğunu net bir şekilde ifade etti. Ünlü iş insanı, Bursa'da sahibi olduğu Olay gazetesinin 35 yıldır, radyo yayınları da yapan Olay Radyo-TV'nin 28 yıldır sahibi.

CAVİT ÇAĞLAR FATİH PORTAKAL'A KAPIYI KAPATTI

"Gazetemiz Bursa'da 10 bin adet satıyor. Bu işi iyi yapıyoruz" diyen Cavit Çağlar, yayın politikasını "Merkezde olacağız, muhalefet gazeteciliği yapmayacağız. Yayınlara müdahale etmem" diye açıkladı.

Televizyonunda, Fox TV'den ayrılan Fatih Portakal'ın yer almayacağının da altını çizdi.

Cavit Çağlar, Türkiye'nin ilk haber kanalı NTV'yi (Nergis TV) 1996 yılında kurmuş, 1999 yılında da Doğuş Grubu'na satmıştı. Çağlar, 30 Kasım 2020 itibarıyla ulusal yayın hayatına başlayacağını söylediği Olay TV'nin haber kanalı olmayacağını vurguladı.

"AK PARTİLİ DEĞİLİM AMA ERDOĞAN'A YAKINIM"

Öte yandan gazeteci Candaş Tolga Işık, Cavit Çağlar ile yaptığı konuşmayı sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan aktardı. Işık'ın paylaşımı şöyle:

"Az önce Cavit Çaglar'la Olay TV hakkında konuştum, 'Gelen iş taleplerini karşılayamadığım için önce benim değil dedim. Ticaret gazetesine bak yüzde 100 benim, Ekrem İmamoğlu ile filan ne alakası var? Kanalın muhalif olacağını nerden biliyorlarmış? Yakınsam Tayyip Erdoğan'a yakınım ben, onu beğenen biriyim ama AK Partili değilim. Gelen arkadaşlar kendi siyasi görüşlerini değil objektif olarak haberciliklerini ekrana taşıtacak. Yandaşlığa da muhalifliğe de ihtiyacım yok.

Devletle hiçbir ticaretim yok. TMSF'ye varolan borcumun 2 katını ödedim. Medyada yeni değilim 30 senedir bu işi yapıyorum. Olay gazetesi bugün tüm gazetelerden çok satıyor. Televizyonu NTV'nin ilk zamanları gibi olacak. Bu kanal ticari olarak da zarar etmeyecek' dedi."

PERDE ARKASINDA EKREM İMAMOĞLU'NUN OLDUĞU İDDİA EDİLMİŞTİ

Olay TV'nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından satın alındığı iddiaları, İmamoğlu'nun ekibi tarafından yalanlanmıştı. Öte yandan İBB Basın Müşavirliği görevinden ayrılan Süleyman Sarılar'ın, ulusal kanal olarak yayın hayatına yeniden başlayacak Olay TV'nin genel yayın yönetmeni olacağı öğrenildi.

Türkiye'nin ilk haber kanalı Nergis TV'nin (NTV) kurucuları arasında yer alan Nuri Çolakoğlu'nun danışmanlık yaptığı Olay TV, kadrosuna deneyimli gazeteciler Süleyman Sarılar, Nevşin Mengü, Cem Tekel, Özlem Akarsu Çelik, Duygu Demirdağ, Ali Ekber Aydın, Şafak Ongan, Nazlı Bolak, Evren Aydın, Ayhan Kudat, Tarık Ünlü, Alican Uludağ, Kenan Şener, Gökhan Kayış, Özgen Aydos, Melis Danişmend'i de dahil etti.

CAVİT ÇAĞLAR'IN HAYAT HİKAYESİ

1944 yılında Yunanistan'ın Gümülcine kentinde dünyaya geldi. Nergis Holding'in ve Bursa'da faaliytet gösteren Olay Medya Grubu'nun sahibidir.

Lise mezunu olan Çağlar, 18., 19. ve 20. dönem Bursa milletvekilliği ve Devlet Bakanlığı yapmıştır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

1944 doğumlu olan ünlü iş insanı, 2020 yılı itibarıyla 76 yaşındadır.

Cavit Çağlar'ın ülke genelinde en çok bilinen hareketlerinden biri, Mesut Yılmaz'a hakaret edip açılan davayı kaybetmesi ve mahkeme sonunda kefalet ödemeye mahkum edilmesidir.

RUYİAD (Rumeli Yönetici ve İş Adamları Derneği) üyesi olup, geçmiş dönemlerde derneğin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nı üstlenmiştir.

ERKEN YAŞTA İŞ HAYATINA ATILDI

Gençlik döneminde maddi sıkıntı yüzünden benzincide çalışıp, araba camı silmiştir. Babası 1961 senesinde veremden vefat eden Cavit Çağlar, liseyi bitirdikten sonra 1963 senesinde ailesi ile İstanbul'a taşınmış ve Mahmutpaşa'da dayısının ayarladığı bir işte tezgahtarlık yaparak işe başlamıştır.

1967 senesinde babasından kalan 16 bin lirayı sermaye yaparak, arkadaşı Sebahattin ile Bursa'da Uygun İpek isimli bir firma kurdu ve Yapı Kredi Bankası'ndan 75 bin liralık ilk kredisini almıştır.

1968 senesinde Adalet Partisi Gençlik Kolları'na katılmıştır. Bir süre sonra dayısı Şükrü Şankaya ile ortak olup kumaş ticaretine başlamıştır. Dayısıyla birlikte Nergis Tekstil isimli şirketi 1979'da kurmuştur.

1980'li yılların sonuna gelindiğinde 30 şirket ve 16 binin üzerinde çalışanı olan Nergis Holding'in patronu olmuştur. 10 Ocak 1982 tarihinde Bursaspor başkanı olunca halk tarafından tanınmıştır.

SÜLEYMAN DEMİREL'İN MANEVİ OĞLU

Eski Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil, Cavit Çağlar'ı 1980 sonrasında siyaset yasağı altında bulunduğu bir dönemde Süleyman Demirel ile tanıştırmıştır. Bu dönemde Cavit Çağlar'ın iddiasına göre Süleyman Demirel'in, içinde 8 bakanın da olduğu işsiz kalan arkadaşlarına fabrikalarında iş vermiştir.

Eski Cumhurbaşkanı ve Başbakan Turgut Özal'ın Cavit Çağlar'a 1982 senesinde siyasete katılma ve parti kurma teklifi götürdüğü iddia edilmektedir. Halk nezdinde bilinen, onu siyaset dünyasına Süleyman Demirel sokmuştur. Hatta o kadar yakındılar ki, sonraları Demirel'in manevi oğlu olarak anılmaya başlanmıştır.

1987'de Bursa'dan Doğru Yol Partisi'nden milletvekilli seçilmiştir. 1991 ve 1995 seçimlerinde tekrar Bursa milletvekili seçilen Cavit Çağlar, ayrıca ilk olarak 20 Kasım 1991 - 25 Haziran 1993 tarihleri arasında, ikinci olarak da 5 Ekim 1995 - 6 Mart 1996 tarihlerin arasında Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinde devlet bakanlığı yapmıştır.

CAVİT ÇAĞLAR İLE VLADIMIR PUTIN İLİŞKİSİ

Türk iş adamı Cavit Çağlar'a, 2017 senesi Ulusal Birlik Günü'nde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından dostluk nişanı verilmiştir.

Rus devlet nişanı sahibi de olan Cavit Çağlar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzer özellikleri olduğunu söylemiştir. Çağlar, "Putin iyi bir Türk dostu ve sözüne güvenilecek biri. Tıpkı Erdoğan gibi, Putin de verdiği sözü tutan bir lider. İkisi de benzer karaktere sahip" demiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN