Çavuşoğlu'ndan ABD seçimi yorumu: Gerginlikten kaygı duyuyoruz

Çavuşoğlu'ndan ABD seçimi yorumu: Gerginlikten kaygı duyuyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD'deki gergin seçimi değerlendirdi: Seçim ortamında gerginlikler görüyoruz, bundan kaygı duyuyoruz. Kim seçilirse seçilsin, herhangi bir ülkeye nasıl yaklaşıyorsak yeni Amerikan yönetimine de aynı şekilde yaklaşacağız.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD seçimleriyle ilgili açıklama yaptı. 

Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Seçimler beklendiği gibi çok çekişmeli geçiyor. Seçim ortamında gerginlikler görüyoruz, bundan kaygı duyuyoruz. Amerika’nın iç meselesi olduğu için daha fazla yorum yapmayacağım. Posta ile kullanılan oylar da sayılıyor. Bir iki gün daha süreceği gözüküyor.

"KİŞİLERİN OLUMLU YA DA OLUMSUZ ETKİLERİ OLABİLİYOR"

Amerikan halkının seçimine herkes saygı duymalı. İlişkilerimizi partiler üstü ya da siyaset üstü görüyoruz. Hem Cumhuriyetçiler, hem Demokratlar döneminde iniş-çıkışlar oldu. Son 4 yılda da inişler-çıkışlar oldu. Herhangi bir yönetimi nasıl görüyorsak, yine öyle görüyoruz. Kişilerin olumlu ya da olumsuz etkileri olabiliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızla, Trump arasında samimi süreç en zor zamanlarda da sürdü.

Kim seçilirse seçilsin, herhangi bir ülkeye nasıl yaklaşıyorsak yeni Amerikan yönetimine de aynı şekilde yaklaşacağız."

ABD SEÇİMİNDE SON DURUM

Tüm dünya adeta ABD başkanlık seçimlerine kilitlendi, Cumhuriyetçi aday Donald Trump ile Demokratların adayı Joe Biden kıyasıya mücadele ediyor. Son olarak Georgia'da da öne geçen Biden seçimi kazanmaya yakın olan taraf.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN