Çekmeköy seçim sonuçları 2019 Cumhur İttifakı Millet ittifakı oy oranları

Çekmeköy seçim sonuçları 2019 Cumhur İttifakı Millet ittifakı oy oranları

İstanbul Çekmeköy yerel seçim sonuçları Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı oy oranları ile şekillendi. Oy sayımı sürerken Çekmeköy seçim sonuçları 2019 verilerini anlık oy oranlarıyla karar.com seçim sayfasına yansıtıyoruz. AK Parti mevcut başkan Ahmet Poyraz ile CHP ise Seyfettin Yıldırım'la yarıştı. Çekmeköy CHP oy oranı, AK Parti oy oranı "Kim önde" sorusunun cevabıyla birlikte sayfamızdan takip edebilirsiniz. Öte yandan Demokrat Parti Adayı, Hüseyin Avni Sipahi oy oranıyla sürpriz yapabilir...

31 Mart'ta Türkiye son yılların en kritik seçimlerinden birini gerçekleştirdi. İstanbul hiç kuşkusuz yerel seçimlerin kalbinin attığı büyükşehirlerin başında geliyor. İlçeler ise ayrı bir öneme sahip. Bunlardan biri de Çekmeköy! Peki Çekmeköy seçim sonuçları 2019 nasıl şekillendi? AK Parti CHP arasındaki yarışta oy oranları ne? Cumhur İttifakı adına yarışan ve MHP'nin de desteğini alan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz mı önde yoksa İYİ Parti'nin açık, HDP'nin gizli desteğini alan Millet İttifakı adayı CHP'li Seyfettin Yıldırım mı? AK Parti'nin güçlü olduğu ilçede sürpriz yaşanacak mı?

Aşağıdaki linke tıklayarak Çekmeköy seçim sonuçları oy oranalrını dakika dakika takip edebilir İstanbul'un diğer ilçeelerindeki son durumu canlı izleyebilirsiniz.

ANLIK 2019 ÇEKMEKÖY SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ÇEKMEKÖY SEÇİM SONUÇLARI VE ANKETLER NE DİYOR?

Çekmeköy'de AK Parti mevcut başkan Ahmet Poyraz ile iddialı konumda. Oy üstünlüğünü de elinde bululnduran AK Parti oy oranı ne? CHP İYİ Parti ve HDP desteği ile oylarını artırdı mı? Bu soruların cevabı araştırılırken önceki seçim sonuçları ve anketlere de bakmakta fayda var. 

19-03/29/ekmekoy.png

24 Haziran Çekmeköy seçim sonuçları 31 Mart'a ışık tutuyor. AK Parti bu seçimde yüzde 44.7, CHP yüzde 25.3, HDP yüzde 10.4, MHP yüzde 9.8, İYİ Parti yüzde 7.9 oranında oy aldı. HDP-İYİ Parti-CHP bloğunun oyları toplandığında ortaya çıkan tablo son oyların sayımına kadar sonucun netleşmeyeceğini gösteriyor. 

2014 Çekmeköy yerel seçim sonuçları ise AK Parti aleyhine. Bu seçimlerde CHP yüzde 44.55 ile belediye başkanlığını almıştı. Ancak 24 Haziran seçim sonuçları ise tam tersi yönde. Bu durum seçmenin sürpriz yapabileceği şekilnde yorumlanabilir. 

19-03/30/cekmekoy2014.jpg

Peki Çekmeköy seçim sonuçlarına yönelik anketler ne diyor? İktidarın anket şirketlerini sert dille eleştirdiği 31 Mart yerel seçimleri için ORC'nin yaptığı son araştırma dikkate değer.  

Ankete göre Çekmeköy seçim sonuçlarında tablo şu şekilde: 

Cumhur İttifakı adayı: %48,7
Millet ittifakı adayı: %41,3
Kararsız: %8,2
Diğer: %1,8
Çekmeköy – İstanbul seçim anketi (Büyükşehir):

Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım: %52,2
Millet ittifakı adayı Ekrem İmamoğlu: %42,1
Kararsız: %4,1
Diğer: %1,6

19-03/30/ekmekoy.jpg

DEMOKRAT PARTİ SÜRPRİZİ

ADA Araştırma'nın ilçede yaptığı ankete göre ise tablo biraz daha farklı. Demokrat Parti adayı Hüseyin Avni Sipahi oyları bölmüş görünüyor. Buna göre Sipahi yüzde 36.4, Ahmet Poyroz yüzde 37.8 oy alıyor. (Kararsızlar dağıtılmadan) Millet İttifakı ise üçüncü sırada. 

AHMET POYRAZ KİMDİR?

AK Parti Çekmeköy'de 31 Mart sçeimleri için mevcut başkan Ahmet Poyraz'ı yeniden aday österdi. AK parti Çekmeköy belediye başkan adayı Ahmet Poyraz kimdir, nerelidir? İşte detaylar

19-03/29/ahmet-poyraz.jpg
AK Parti'nin mevcut Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz

Ahmet Poyraz 1964 yılında, Rize'nin Çayeli ilçesinde doğmuştur. Tahsil hayatını Beyoğlu-Cihangir ve Rize’de sürdürmüştür. Ahmet Poyraz küçük yaştan itibaren ailesinin kurduğu ticari işletmelerde çalışmıştır. İş hayatının yanında toplumsal meselelerle ilgilenmeyi ihmal etmeyen Ahmet Poyraz, siyasi kariyerine 2003 yılında Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı olarak başlamıştır.

İki dönem bu görevi başarıyla yürütmüş ve 2008 yılında Çekmeköy Belediye Başkanlığı için görevinden ayrılmıştır.

Evli olan Ahmet Poyraz üç çocuk babasıdır.

19-03/29/seyfettin-yildirim-1553842605.jpg

SEYFETTİN YILDIRIM KİMDİR?

CHP 31 Mart yerel seçimlerinde Çekmeköy'de Seyfettin Yıldırım'ı aday gösterdi. Peki CHP'li Seyfettin Yılamz kimdir nerelidir? 

1959 yılında Ordu'nun Mesudiye İlçesinde dünyaya gelenSeyfettin Yıldırım, ilk, orta ve lise öğrenimini Ankara’da bitirdi. Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olduktan sonra İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. 

1980 ile 1987 yılları arasında Gümrük Tekel Bakanlığında çalışmaya başladı. 1987 yılından itibaren Üsküdar ve Pendik'ten sonra Çekmeköy ilçesinde kurduğu şirkette yöneticilik yapıyor. 1989 ile 1994 yılları arasında Üsküdar'da Anavatan Partisi'nden belediye meclis üyeliği yaptı. 2014 seçimlerinde CHP'den Çekmeköy Belediye Başkan aday adayı oldu. Halen Cumhuriyet Halk Partisi Çekmeköy ilçesi üyesi olan Yıldırım, çeşitli vakıflarda da aktif görev alıyor.  Seyfettin Yıldırım, evli ve 3 çocuk babasıdır. 

YSK UYARDI: OYUNUZ GEÇERSİZ OLMASIN

31 Mart yerel seçimleri öncesi Yüksek Seçim Kurulu e-devlet'te e-posta adrese kayıtlı olan seçmenlere, "Oy Kullanırken Dikkat Etmeniz Gerekenler" başlığıyla bilgilendirme attı. "Önemli" ibaresiyle şu ifadelere yer verildi:

"Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasaktır ve cezası bulunmaktadır. Bu tür cihazların oy verme is¸lemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekmektedir."

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN