Celil Nalçakan kaç yaşında ve nereli? Oyunculuk kariyerine nasıl başladığını açıkladı

Celil Nalçakan kaç yaşında ve nereli? Oyunculuk kariyerine nasıl başladığını açıkladı

Televizyon dünyasının sevilen isimlerinden Celil Nalçakan, ekranlarda fırtına gibi esen Kırmızı Oda dizisinin oyuncu kadrosuna katıldı. Dizide Garip karakterini canlandıran Celil Nalçakan, hem oyunculuğuyla hem de rolüyle çok sevildi…

Sıla, Hanımın Çiftliği ve Kış Masalı dizilerinde rol alan Celil Nalçakan’ın ününün artmasına neden olan en önemli proje Poyraz Karayel oldu. Eğitim hayatına jeoloji mühendisliği okuyarak başlayan ancak yıllar sonra eğitimini oyunculuk okuyarak tamamlayan Celil Nalçakan, usta oyuncu Zeki Alasya'nın babasını ikna etmesiyle birlikte oyuncu olduğunu söyledi.

CELİL NALÇAKAN KİMDİR?

10 Haziran 1978 tarihinde Sivas’ta dünyaya gözlerini açan Celil Nalçakan’ın babası elektrik teknisyeni, annesi ise öğretmendir. Keninden 17 küçük bir kız kardeşe sahip olan Celil Nalçakan, liseyi bitirmesinin ardından Cumhuriyet Üniversitesi’ni kazandı. Jeoloji mühendisliği okumaya başlayan Nalçakan, 7 yıl boyunca bitiremediği okulu bırakarak, Sivas Devlet Tiyatrosu’na katıldı.

Bir süre sonra, Balıkesir Üniversitesi’nde Turizm ve Otel İşletmeciliği okumaya başlayan Nalçakan, burada da tiyatro yapmaya devam etti. Türvak’ın açmış olduğu sınavı kazanmasından sonra ise İstanbul’a taşındır ve okumaya oyunculuk alanında devam etti.

celil-nalcakan-kimdirr.jpeg

Celil Nalçakan, oyunculuk eğitiminin ardından oyunculuğa adım atarken, 2006 yılında Sıla dizisinde rol aldı. Sıla, o dönemlerin önemli dizileri arasında yer etti. Buradaki performansıyla ünü artan Celil Nalçakan, Hanımın Çiftliği ve Kış Masalı dizilerinde de rol aldı. Oynadığı pek çok dizi arasında “Bitmeyen Şarkı” dizisi Celil Nalçakan’ın yıldızının parladığı projelerden biri oldu. İntikam dizisinde de rol alan Nalçakan,  kısa süre sonra diziden ayrılmıştır.

Bir dönem netd.com'da oyuncu Algı Eken ile, Şişenin Dibi isminde bir program da yapan Nalçakan, Poyraz Karayel dizisinde canlandırdığı Zülfikar karakteri ile ününe ün kattı.
Serbest şiir mantığında “Elveda Diyorsun Eyvallah Diyorum” isimli bir kitabı da bulunan Celil Nalçakan, Kafa dergisinde de yazılar kaleme alıyor.  

ROL ALDIĞI FİLMLERİ

Karakomik Filmler 2: Emanet (2020)
Poyraz Karayel: Küresel Sermaye (2017) (Zülfikar Ülgen)
Çanakkale 1915 (2012) (Şefik Aker)

celil-nalcakan-kimdirrr.jpg

DİZİLER

Bir Aile Hikayesi (2019) (Cem Güneş)
Hayati ve Diğerleri (2017) (Hayati Başkomiser)
Poyraz Karayel 2015-2017 (Zülfikar)
Vicdan (2013) (Faruk)
Galip Derviş (2013) (Selim) (Konuk Oyuncu)
İntikam (2013) (Adem Karakuş)
Keşanlı Ali Destanı (2011) (Hüseyin)
Bitmeyen Şarkı (2010) (Necip)
Hanımın Çiftliği (2010) (2. sezon)
Kış Masalı (2009)
Sıla (2006) (Dilaver)

“ZEKİ ALASYA’NIN BABAMI İKNA ETMESİYLE OYUNCU OLDUM”

Oyunculuğun, önceden şimdiki kadar önemli olmadığını ve babasının da kendisinin oyunculuk yapmasından yana olmadığını belirten Celil Nalçakan, babasının jeoloji mühendisliğini okuması istediğini ancak 7 yıl okumasına rağmen okulu bitiremediği anlattı. TÜRVAK’ın sınavını kazandıktan sonra, Zeki Alasya’nın babası ile konuştuğunu ve onu ikna ettiğini ifade eden Nalçakan,  kendisinin 15 yılda yapamadığını Zeki Alasya’nın 15 saniyede yaptığını söyledi…
 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN