Ceylanpınar Belediyesi'nin çıkardığı 80 işçi su kulesine çıkarak belediyeyi protesto etti

Ceylanpınar Belediyesi'nin çıkardığı 80 işçi su kulesine çıkarak belediyeyi protesto etti

Urfa Ceylanpınar Belediyesi'nin 80 işçiyi işten çıkarmasının ardından işçiler su kulesine çıkarak belediyeyi protesto etti. Belediye Başkanı ise çıkardıkları işçilerin dışarıdan provokatörler tarafından yönetildiğini söyledi.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçe Belediyesi tarafından çıkarılan 80 işçi, su kulesine çıkarak belediyeyi protesto etti. 

Evrensel'de yer alan habere göre; Urfa Ceylanpınar Belediyesinde çalışan bir grup işçi, haklarında verilen işten çıkarılma kararını su kulesine çıkarak protesto etti. AK Parti’li belediye başkanı Abdullah Aksak, işten çıkarmaları “Dışarıdan provokatör bir grup tarafından yönetilen bu arkadaşlar ile yollarımızı ayırmak zorunda kaldık” diyerek savundu.

VALİ: KOMİSYON KURULACAK

Ceylanpınar Belediyesinde işten çıkarılan 80 işçiden 20’si, sabah saatlerinde ilçedeki su kulesine çıkarak haklarındaki karara tepki gösterdi. İşçileri sakinleştirmek için olay yerine gelen İlçe Kaymakamı Mehmet Keklik’in ikna çabaları sonuçsuz kaldı. Daha sonra Urfa Valisi işçilerle telefonda görüşerek 3 gün içerisinde, çıkarılan işçiler için bir komisyon kurulacağını ve haksız yere işten çıkarılanların işe iadeleri konusunda çalışma yapılacağını söyledi. Bunun üzerine işçiler eylemlerini sona erdirdi.

BELEDİYE BAŞKANI KARARI SAVUNDU

İşten çıkarmaları savunan ve 31 Mart yerel seçimlerinde göreve başlayan AK Parti’li Ceylanpınar Belediye Başkanı Abdullah Aksak, şu açıklamayı yaptı; “Vatandaşa tepeden bakan, görevlerini sürekli aksatan bir anlayış sergiledikleri ve temizlik hizmetlerini sürekli aksattıkları çöpleri gerektiği gibi toplamadıkları halktan gelen yoğun talep ve şikayetler neticesinde hiçte istemediğimiz bazı kararlar almak zorunda kaldık. Dışarıdan provokatör bir grup tarafından yönetilen bu arkadaşlar ile yollarımızı ayırmak zorunda kaldık.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN