CHP'den hükümete 'destek' tepkisi: Beşli çetenin borcunu silen iktidar esnafa 5 milyar lirayı layık gördü

CHP'den hükümete 'destek' tepkisi: Beşli çetenin borcunu silen iktidar esnafa 5 milyar lirayı layık gördü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı esnaf paketine tepki gösterdi: Beşli çetenin 9.5 milyar lira borcunu silen iktidar esnafa 5 milyar lirayı layık gördü.

CHP Genel Başkan Veli Ağbaba, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı esnaf paketi tepki gösterdi. 

Ağbaba şunları kaydetti: "Yaklaşık 10 aydır açlığa terk edilen, ekmeğe muhtaç hale gelen esnafın durumu nihayet iktidarın aklına geldi. 10 ayın sonunda iktidar esnafa gelir ve kira desteği adı altında açıkladığı paket, esnafın yaşadığı gelir kaybını çözmekten çok uzaktır. Esnafa ayda 3 ay süreyle sadece 1000 TL destek vermek, esnafın 10 aydır ne yaşadığını, içinde bulunduğu durumu hiç anlamamak demektir."

"AKP'NİN DÜKKAN KİRALARINDAN HABERİ YOK"

Esnafa aylık 500 TL ile 750 TL arasında kira yardımında bulunmak, 10 aydır siftah yapamayan, iş yerini kapatan esnafın kira giderlerini karşılamakla uzaktan yakından alakası yoktur. Anlaşılan o ki AKP’nin ya Türkiye’deki iş yeri kiralarından haberi yok ya da esnafla dalga geçiyorlar. Yapılmak istenen ‘destek verdik mi verdik’ dedirtmekten başka bir şey değildir. İktidar müjde beklentisi içerisine soktuğu yüzbinlerce esnafa açıkladığı bu paket ile adeta acı bir şaka yapmıştır.

"5'Lİ ÇETENİN BORCUNU SIFIRLAYAN İKTİDAR..."

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmanın başında; "Türkiye yüzde 6,7 büyüdü. Böylece Türkiye, AB, G20 ve OECD ülkeleri arasında üçüncü çeyrekte en fazla büyüyen ülke oldu" derken, konuşmanın sonunda "Esnafa 3 ay 1000' er lira yardım yapacağız" dedi. Büyüyen Türkiye'ye de bu yakışırdı!!!1100 Odalı saraydan esnafa çıka çıka 3 ay için 1000 lira destek çıktı. Sarayın 1,5 yıllık masrafı esnafa verilen destek miktarına denk geliyor. Yandaş 5’li çeteden bir şirketin sadece 9 Milyar TL’lik vergisini sıfırlayan iktidar, esnafına 5 milyar TL verdi. İktidarın gözünde yandaş müteahhitler, yüz binlerce esnafımızdan daha değerli olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

ERDOĞAN'DAN ESNAFA DESTEK AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün kabine toplantısının ardından esnaf için destek paketi hazırladıklarını duyurmuştu. 

Esnafa verilen desteği detayları şöyle:

"-Yıl sonuna kadar yüzde 20'den 10'a indirdiğimiz gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranının uygulama süresini 1 Haziran'a kadar uzatıyoruz.

- Hibe şeklinde vereceğimiz doğrudan esnaf destek ödemesinden taksi, dolmuş ve servis işletmecisi, pazarcı, terzi, oto tamircisi, lokantacı, pastaneci, kadın ve erkek kuaförü, pansiyon, yurt, kreş, düğün salonu işletmecisi gibi kesimler faydalanacaktır.

- Konaklamadan yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma birçok sektörü kapsayan KDV indirimlerinin süresini 1 Haziran'a kadar uzattık.

- İş yeri kira olan esnafımıza üç ay süreyle büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız.

- Belediyelere mülkiyet veya tasarruflarında bulunan taşınmazların, irtifak hakkı, kiralama ve benzeri kullanımından kaynaklanan bedellere indirim veya erteleme kararı alabilme imkanı sağladık."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN